XS
SM
MD
LG

Fudbalski savez BiH modernizuje Koševo

Stadion Koševo

U prostorijama Opštine Centar Sarajevo načelnik Nedžad Ajnadžić i generalni sekretar Fudbalskog saveza BiH Adnan Džemidžić potpisali su sporazum o radovima na rekonstrukciji Olimpijskog stadiona Koševo u cilju poboljšanja stadionske infrastrukture.

U skladu sa zahtevima i instrukcijama Evropske fudbalske unije (UEFA) na stadionu je potrebno instalirati opremu za elektronsku kontrolu pristupa ulazima, servere za štampu i kontrolu karata, te izvršiti montažu mehaničkih brojača za prolaz, te brojanje karata i posetilaca na svim ulazima na stadion.

Fudbalski savez BiH je odlukom Izvršnog odbora iz UEFA fonda Lige nacija obezbedio 100.000 evra za pomenutu namenu, a Opština Centar Sarajevo je rebalansom budžeta za 2019. godinu obezbedila 200.000 maraka.

Načelnik Ajnadžić je još jednom istakao opredeljenje Opštine Centar Sarajevo da Olimpijski stadion Koševo što pre bude doveden u stanje pune funkcionalnosti koja odgovara visokim standardima svetske i evropske fudbalske asocijacije i dodao da će prilikom donošenja budžeta za 2020. godinu predložiti izdvajanje 500.000 maraka, te rebalansom još 500.000 za modernizaciju stadiona u očekivanju da će i ostali nivoi vlasti (Federacija BiH, Kanton Sarajevo, Grad Sarajevo), uz aktivno učešće Fudbalskog saveza BiH i FK Sarajevo, obezbediti odgovarajuća sredstva u svojim budžetima za narednu godinu, kako bi se već u januaru 2020. pokrenuo postupak javne nabavke izbora najpovoljnijeg izvođača za sve vrste radova na stadionu Koševo.

Adnan Džemidžić je naglasio da će FS BiH i u budućnosti ulagati velike napore i studiozno pristupati temi modernizacije stadiona.

-Naša zajednička intencija je da povećamo broj stadiona na kojima će biti moguće odigravanje utakmica svih faza i kategorija. U budućnosti ćemo nastojati da finansijska sredstva koja povlačimo iz UEFA fondova investiramo na kvalitetan način. Teško je usaglasiti sve potrebe, ali važno je krenuti, jer tamo gde postoji dobra volja sve je moguće. Stadion Koševo je najveći stadion, ali moramo pokazati da i kvalitetom može odgovoriti svim zahtevima. Nakon potpisivanja ovog sporazuma proceduru odabira najpovoljnijeg izvođača radova će provesti Opština Centar Sarajevo, a FS BiH će u Komisiju za odabir delegirati svog člana – rekao je Adnan Džedmidžić, generalni sekretar FS BiH.

Posle Bilinog polja u Zenici i Grbavice u Sarajevu stadion Koševo je treći stadion u koji Fudbalski savez BiH, sa lokalnom zajednicom, ulaže novac u rekonstrukciju i modrnizaciju, a zanimljivo je da nijedan sličan slučaj nije zabeležen na teritoriji Republike Srpske ili zapadne Hercegovine. Zato se postavlja logično pitanje da li je Fudbalski savez BiH pravedan i korektan prema celokupnoj teritoriji koju fudbalski kontroliše jer pojedine delove protežira, a druge zanemaruje i diskriminiše?