XS
SM
MD
LG

Utakmicu odlučio motiv, energija i strpljenje

Milan Kuljić, trener OFK Žarkova - foto: Zoran Lazarević

Konac delo krasi mogla bi da se primeni krilatica za poslednju utakmicu i pobedu OFK Žarkova nad OFK Bačkom. U redovima "Reala" iz Makiške šume se slažu da je ovo značajna pobeda nad velikim protivnikom, koji je slavio u pet od poslednjih šest mečeva. OFK Bačka nije slučajno tako visoko kotirana i vidi se da se radi o ekipi sa jasno izraženom fizionomijom i modelom igre.

- Odigrali smo tvrdu takmičarsku utakmicu, bez mnogo sadržaja. Meč je odlučila naša veća želja, više smo napadali, utrošili energije i strpljenja. Za razliku od ranijih utakmica, ispoljili smo potrebnu dozu discipline i postojanosti u fazi napada. Sredinom drugog poluvremena stvorili smo dve kolosalne prilike i uplašio sam se da za propuste ne budemo kažnjeni kao na nekim ranijim mečevima. Na sreću, iz akcije Lukića, Nikolića i Babića dali smo gol i uspeli da sačuvamo prednost do kraja. Čestitam momcima na angažovanju, utrošenoj energiji i kolektivnom pristupu. To je jedini način da dođemo do pozitivnog rezultata u situaciji kada imamo ozbiljne kadrovske probleme. Samo da podsetim, da pored duže vremena odsutnog strelca Aničića i golmana Kirovskog, van stroja su: Škorić, Manić, Kovačević, Đurić i Čubrilo. Skrpili smo prvu postavu a na klupi, kao u Vranju sedla su četiri omladinca.

Kuljić smatra da je liga prezahtevna i traži veliku potrošnju energije. - Nema predaha, igra se sreda-nedelja i igrači nemaju mogućnosti da bar malo predahnu, obnove snagu i mentalno se regenerišu. Ceh za to najčešće se plaća povredama i dužim odsustvom sa terena - zaključio je Milan Kuljić, koji se na klupi žarkovačkog prvoligaša nalazi od 15 kola i iza sebe ima pozitivan bilans. Naš sagovornik nije propustio da pohvali doprinos svojih saradnika u stručnom štabu. Za angažovanje Draka Žakule, Dejana Grujića i Boška Nastića ima samo reči hvale.