XS
SM
MD
LG

Iskoristio ukazano poverenje

Seđan Vujaklija

Letos je došao na banjalučki Gradski stadion iz novosadskog Proletera, superligaša Srbije. Stigao je sa opisom posla – davanje golova, ali tokom jesenjeg dela prvenstva u Premijer ligi BiH samo dva puta je zatresao mrežu protivnika. U prošlu nedelju, na zeničkom Bilinom polju, poslao je loptu u protivnički gol u 90+3. minutu, doneo trijumf Banjalučanima protiv Čelika, koji je crveno-plave vratio na treće mesto na tabeli.

Napadač Srđan Vujaklija izrastao je u istinskog junaka Borčevog gostovanja u “gradu crne metalurgije” i džoker trenera Branislava Krunića jer je priliku da zaigra dobio s klupe, baš kao i Demir Jakupović, strelac izjednačujućeg pogotka u 84. minutu susreta. Nakon ubacivanja iz kornera od strane Zorana Milutinovića i skoka Marka Jovanovića lopta je u petercu došla do Vujaklije koje se u maniru rasnog strelca snašao i matirao golmana Čelika Bojana Pavlovića.

-Prijaju mi pohvale i podrška posle gola u Zenici, ispostavilo se tako da sam baš ja bio čovek odluke. Na najbolji mogući način iskoristio sam ukazano poverenje stručnog štaba u utakmici koju smo počeli bez klasičnog napadača jer je Saša Kajkut bio suspendovan zbog kartona, a taktički ja ostao na klupi, pa je kapiten Stojan Vranješ bio naš najistureniji igrač. U trenucima rezultatskog minusa nismo imali izbora, morali smo da krenemo na sve ili ništa i dobili smo ovo prvo. Potpuno zasluženo – počeo je priču Srđan Vujaklija, napadač banjalučkog premijerligaša.

O susretu u Zenici koji nije bio nimalo jednostavan za jedinog krajiškog premijerligaša strelac pobedonosnog gola za Borac je još rekao:

-Dobili smo ovaj meč zalaganjem i karakterom. Celu utakmicu imali smo je pod kontrolom, držali konce igre, loptu u svom posedu. Još ranije smo mogli da je rešimo u svoju korist, međutim nesrećno smo primili gol, pa smo na odmor otišli sa minusom jednog gola primljenog u finišu prvog dela. U drugom poluvremenu je šef Branislav Krunić napravio određene izmene, pogodio sa njima i ispostavilo se da je baš to preokrenulo rezultat u našu korist. Čestitam ekipi na prikazanom karakteru i zalagnju, apsolutno smo zasluženo stigli do bodova na teškom gostovanju, protiv ekipe koja se bori za opstanak.

Borac je dospeo u vrh tabele zahvaljujući fantastičnoj seriji od osam utakmica bez poraza, Banjalučani su ostvarili šest pobeda i dva remija.

-Nalazimo se u pobedničkom nizu i sjajnoj seriji što je rezultat dobrog rada na treninzima. Imamo kvalitetnu ekipu, dobra atmosfera nas krasi, sve se to pozitivno odražava na teren, uzimamo puno bodova i zato smo po plasmanu tu gde jesemo, potpuno zasluženo i kristalno čisto. U početku nije sve bilo kako smo zamislili, ali kako je vreme odmicalo bili smo kompaktniji, uigraniji i sve bolji i bolji – rekao je Vujaklija.

Na pitanje kako se oseća u najvećem gradu Republike Srpske Vujaklija je odgovorio:

-Lepo mi je ovde, sa mnom je i porodica, uživamo. Banjaluka je lep i topao grad, ljudi u njemu srdačni, Borac je sportski ljubimac, voli se fudbal i sport generalno. Zaista se odlično osećam i nisam pogrešio što sma prihvatio poziv iz Borca i što sma stigao u Krajinu. Ovo je za mene jedno veliko iskustvo u karijeri.

On veruje da Borac može da izbori plasman na međunarodnu scenu iako se tek letos vratio u premijerligašku konkurenciju.

-Ovakvom igrom i rezultatima Borac može do Evrope. Angažmanom na maksimalnom nivou svih nas, ovakvim profesionalnim odnosom igrača prema obavezama, ali i agilnošću uprave kluba koja nas logistički prati i obezbeđuje sve potrebne uslove za ovaj uspeh. Znamo da će proleće da bude teže i komplikovanije, ali spremićemo se za te izazove. Verujemo u sebe i svoj rad i moramo da ga naplatimo, a to je najbolje plasmanom na međunarodnu scenu na koju možemo da odemo sa dva puta, kroz prvenstvo, ali i Kup BiH – jasan je i optimističan Srđan Vujaklija, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, a danas banjalučkog Borca.

 

 

 

 

 

 


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8