XS
SM
MD
LG

Da Sloboda padne

Poslednji meč jesenjeg dela Premijer lige BiH u sezoni 2019/20. biće odigran danas (15 časova) na Gradskom stadionu u Banjaluci na kojem će domaći Borac dočekati tuzlansku Slobodu. Rivali u ovaj susret ulaze sa istim – pobedničkim – ambicijama, ali i različitim ciljevima: Banjalučani traže bodove za povratak na treće mesto iza sarajevskih večitih rivala, dok će Tuzlaci tražiti bodove u borbi za opstanak.

Tradicija je, kada su utakmice ovih rivala još iz jugoslovenskog vremena, na strani Krajišnika, pa svi u crveno-plavom taboru očekuju da je nastave i danas u susretu u kojem izabranici trenera Branislava Krunića treba da potvrde niz dosadašnjih dobrih igara ove jeseni, ali i nastave seriju koja traje još od 25. septembra i gostovanja na Koševu kada su Banjalučani poslednji put poraženi u utakmicama za bodove. Od tada ostvarili su šest pobeda i dva remija i upravo taj niz nepobedivosti ih je gurnu u sam vrh prvenstvene tabele.

-Pred nama je poslednja utakmica ove jeseni u kojoj imamo šansu da na najlepši mogući način, pred domaćom publikom, trijumfom, stavimo tačku na uspešnu polusezonu. Kad je počelo prvenstvo svi smo priželjkivali da budemo blizu ove pozicije na kojoj smo sada i uz pobedu nad Slobodom sigurno ostajemo na trećem mestu, a samim tim približićemo se šampionu Sarajevu samo na bod zaostatka. Takođe, u isti mah možemo da se i udaljimo konkurentima za plasman u Evropu. Poslednje, kao i premijerno kolo je uvek specifično i nosi niz iskušenja i zanimljivosti, možda i iznenađenja – istakao je Branislav Krunić, šef strulnog štaba Borca.

Pored povređenog Aleksandra Subića u timu neće biti ni štopera Nemanje Janičića koji je u prošlom kolu u Zenici zaradio treći žuti karton i prinudno mora da pauzira. Pod znakom pitanja je još jedna štoper Nebojša Runić koji je minulu sedmicu bio prehlađen i nije trenirao punim intenzitetom.

-Sve ekipe su umorne od prvenstva i dužine sezone, svi jedva čekaju kraj. Vreme je hladno, a i tereni su loši. Možemo da budemo zadovoljni jer se naše igralište nalazi u dosta dobrom stanju, obzirom da je decembar. Može da nas raduje i to da smo u dobroj formi, u dobroj seriji rezultata, pružamo dobre igre i mislim da su to neke stvari koje nam daju prednost, dodeljuju ulogu favorita, pred ovaj duel. Protivnik se bori za opstanak, ovde će doći da pokuša da nas iznenadi, igraće čvrsto i kompaktno što, kroz tradiciju, i krasi ekipu Slobode. Imaju i dobrih pojedinaca tako da sve zavisi od toga kako utakmica krene. Pokušaćemo da je otvorimo u našu korist i ako bude tako, verovatno ćemo je i lakše privesti kraju. Što više bude odmicala, biće teže da to ostvarimo, to zna i protivnik i tako će se i oni pripremati za utakmicu – jasan je Branislav Krunić.

Banjalučani će imati i jedan dodatni motiv u ovom meču jer žele da se osvete Slobodi za poraz na Tušnju ove jeseni kada je bilo 3:1 u korist Tuzlaka.

-Sloboda nas je dobila na svom terenu u utakmici posle prvenstvene pauze, iako su tada Tuzlaci imali velikih problema u klubu, uspeli su da nas savladaju. Sada je došao na nas red da im se revanširamo i sa tri nova boda vratimo se na treće mesto i potpuno mirno odemo na zimsku pauzu sa mnogo samopouzdanja i lepim predispozicijama pred nastavak trke na proleće – optimističan je bio na kraju Branislav Krunić, strateg banjalulkog premijerligaša.


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8