XS
SM
MD
LG

Nordijci nastupili na Pokljuki, Strahinja Erić najzapaženiji

Strahinja Erić

Nordijska reprezetacija BiH, koju uglavnom čine nordijci sa prostora Istočnog Sarajeva, nastupila je ovog vikenda na takmičenju na slovenačkoj Pokljuki.

Održavala su se takmičenja u sprintu i na distancu slobodnim stilom, i to u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji.

Zapažen je bio junior Strahinja Erić, koji je u sprintu na 1.5 kilometar zauzeo u ukunom plasmanu 31. mjesto, dok je na distanci od 10 kilometara bio na 24. mjestu. 

Mihailo Škipina je završio na 57. mjestu, Andrija Jugović na 74. mjestu, Miloš Stević je stigao kao 88. a Đorđe Santrač je doskijao na 90. mjesto u konkurenciji 117 takmičara u juniorskom sprintu. Na distanci, Škipina je završio na 64. mjestu, Jugović četiri mjesta slabiji, Santrač je bio 70, a Miloš Stević je došao u cilj kao 87. u konkurenciji 106 takmičara koji su završili trku.

Kod djevojaka u juniorskom sprintu na 1.2 kilometra najbolje plasirana je bila Sara Plakalović, koja je u ukupnom plasmanu bila na 52. mjestu, a Vesna Pantić je bila najslabije plasirana takmičarka, na 68. mjestu. Na distanci, Sara nije nastupila, a Vesna Pantić je završila kao 63.

U seniorskoj konkurenciji, na Alpskom kupu, nastupio je Stefan Anić koji je u sprintu bio 84. u ukupnom plasmanu, a na distanci je bio 71.

U sprintu za seniorke na 1.2 kilometara nastupila je samo Sanja Kusmuk i došla kao 56. u cilj u ukupnom plasmanu. Na distanci na 10 kilometara bila je za dva mjesta bolja.