XS
SM
MD
LG

Godinu na izmaku , po uspesima, nazvali svojom

MODRIČA – Protekle nedelje održana je međunarodna manifestacija „Ultramaraton: Baja – Sombor“. Na pomenutoj međunarodnoj manifestaciji učešće su uzeli i takmičari iz Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, odnosno atletičari iz Modriče.

Za Ultramaraton Baja – Sombor prijavilo se 150 takmičara iz BiH, Mađarske, Srbije i Hrvatske. Među njima, slavu atletike BiH i Modriče pronosili su Žarko Jovanović i Danilo Vasiljević. Jovanović kaže da su ostvareni solidni rezultati, pa su zadovoljni.

„Otišli smo na trku bez opterećenja, pa smo zadovoljni ostvarenim. Ja sam bio sedmi, a Danilo deseti. Ovo nam je prvi put da trčimo tako duge deonice. Do sada smo trčali do 42, a sada je to bilo 48 kilometara. Organizator je bio vrhunski, sve je dobro funkcionisalo“, govori Jovanović.

Trčalo se i u štafetama.

Pored ultramaratonske trke od 48 kilometara trkači su razdaljinu između gradova Baja u Mađarskoj i Sombora u Srbiji prešli i u štafetama.

„Uz pojedinačne nastupe, bilo je i oko 20 štafeta od dva ili tri čina. Bilo je sve dobro, samo pohvale odlaze za ovo takmičenje“, dodao je Žarko Jovanović.

Osnivač i predsednik Atletsko – rekreativnog kluba Modriča Danilo Vasiljević takođe je trčao od Baje do Sombora i ostvario zapažene rezultate.

„Imali smo želju da probamo šta se dešava preko 42 kilometra. Ovo je bio veliki izazov. Hteli smo da vidimo kako se ponaša organizam. Nismo se dovoljno odmorili od maratona u Ljubljani, ali istrčali smo. Ovde je bilo zanimljivo, trčali smo između dve zemlje, a da se ne zaustavljamo. Sve su to odradili organizatori, ali mi iz BiH imali smo problem, naš položaj je u nižem položaju. Malo je nedostajalo da nam zabrane nastup, naše dokumente su malo drugačije tretirali, ali se nadamo da će se položaj BiH popraviti, da će nas više uvažavati“, govori Vasiljević.

ARK Modriča bio je baš aktivan u 2019.godini.

„Mnogo trka, ko zna koliko nastupa. Osnovali smo zajednicu trkača u Modriči. U ovom gradu sve više je onih koji nam se pridružuju. Mnogo je planova i u narednoj godini. Idemo dalje, nećemo se odricati novih izazova“, nastavio je Vasiljević.

Modričke sportske priče najčešće su lepe, ukrašene uspesima.

I dugo traju...

Danilo Vasiljević i Žarko Jovanović