XS
SM
MD
LG

Svеčanоst FК Bоrac na kraju uspjеšnе sеzоnе – оstvarеn sjajan rеzultat

Vico Zeljković

U predivnom ambijentu prestižnog banjalučkog restorana “Agape” održana je svečanost kojom je Fudbalski klub Borac stavio tačku na izuzetno uspješnu 2019. godinu. Poslije automatskog povratka u premijerligaški karavan crveno-plavi će zimovati na diobi drugog i trećeg mjesta u Premijer ligi BiH sa sarajevskim Željezničarom i imaju samo bod manje od jesenjeg prvaka Sarajeva, a zimovaće i u četvrtfinalu Kupa BiH, tako da je plasman na međunarodnu scenu sve izvjesniji.

Igrači, stručni štab i rukovodstvo okupili su se da proslave sjajne rezultate u godini na izmaku, a svečanost su uveličali i novinari koji su bili svjedoci podorične atmosfere i ambijenta u crveno-plavom taboru koji vlada, a sve to moglo je da se vidi i na utakmicama, na terenu. Domaćini su bili predsjendik i direktor kluba Vico Zeljković i Dejan Lukendić, zajedno sa šefom stručnog štaba Branislavom Krunićem, njegovim pomoćnikom Darkom Maletićem, direktorom marketinga Bogoljubom Zeljkovićem, kapitenom Stojanom Vranješom, bivšim fudbalerom Stojanom Malbašićem i portparolom Brankicom Ljubojević-Bavrlić… 
Išla je pjesma, meza i piće, radost je bila do neba, a dio pozitivne atmosfere iz “Agapea” prenio se i na Trg Krajine. Svečanost Borca uveličao je i Petar Jelić, predsjednik Fudbalskog kluba Modriča Alfa i nekadašnji golgeter Premijer lige BiH, kao i veliki broj prijatelja i simpatizera Borca.

-Hvala medijima na praćenju i podršci koju smo imali tokom cijele godine i želim da se zahvalim novinarima što ste došli na ovu našu svečanost. Sezona iza nas je jako uspješna, znamo svi šta se dešavalo u prošlosti, ne bih da se vraćam na to, mislim da će o tome pričati istorija. Gledamo naprijed, želimo da klub stavimo tamo gdje i pripada, a to je sam vrh fudbala u BiH i na dobrom smo putu da to tako i napravimo – rekao je predsjednik Borca Vico Zeljković.

Prvi čovjek banjalučkog fudbalskog velikana izuzetno je zadovoljan postignutim jer su mnogi Borcu, poslije povratka iz Prve lige Republike Srpske, predviđali borbu za opstanak.

-Stojimo čvrsto sa obje noge na zemlji. Znamo sve i jedan korak koji želimo i kako hoćemo da uradimo i u narednom periodu ćemo sve ovo da analiziramo da vidimo gdje smo griješili da još bolje radimo, popravimo te stvari, a ono što je bilo dobro da još više unaprijedimo. Borac je u stabilnom stanju klub se razvija kako treba, kako smo zamislili. Hvala Vladi Republike Srpske i srpskom članu predsjendištva koji su nam pomogli oko finansija jer bez toga bi sve bilo mnogo teže. Neće nas ponijeti ovi rezultati već će nam dati motiv da još više i jače radimo. Želimo da napravimo stabilan sistem da se Borac uvek bori za titulu i trofeje, Evropu, a ne samo da bude epizodista i da zablista jedne sezone, pa onda opet godinama moramo da čekamo novi uspjeh – dodao je Zeljković.

Kapiten Stojan Vranješ je takođe bio zadovoljan, vratio se u klub svog djetinjstva da s njim ostvari sjajne rezultate.

-Polusezonu smo završili na najbolji mogući način, pobjedom protiv Slobode pred našim navijačima. Svjesni smo da smo odradili veliki i dobar posao,  idemo prema zacrtanom cilju, ali ne treba praviti preveliku euforiju. Pred nama je na proljeće još 14 kola i želimo da izborimo Evropu zbog koje sam se i vratio u Borac i Banjaluku. Zadovoljan sam svojim igrama, a nijedan pojedinac, pa tako ni ja, ne može ništa da uradi sam. Moram da pohvalim stručni štab, predsjendika kluba i sve zaposlene u Borcu jer se vide sloga, zajedništvo i rezultat nije mogao da izostane. Svakom Banjalučaninu je san da s matičnim klubom nešto osvoji ili izađe u Evropu, tako im meni. Imamo najbolju posjetu u ligi, privukli smo publiku sjajnim igrama i rezultatima, trijumfalno smo stigli do ovog rezultata i uspjeha, ali moramo da budemo razboriti i na proljeće nastavimo siguran hod, korak po korak.

Veselje uz muziku, trpezu i piće razvuklo se do duboko u noć, a pjevani su mnogi hitovi, dok je najemotivnije bilo sa pjesmama posvećenim Kosovu i Metohiji.

Stojan Vranješ


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8