XS
SM
MD
LG

Svjetski spektakl na otvaranju zimske sezone

Brajan Feri

Svjetskim audio vizuelnim i muzičkim spektaklom, koncertom slavnog britanskog muzičara Brajana Ferija na Jahorini je 7. decembra u velikom stilu počela nova zimska i skijaška sezona.

U organizaciji Olimpijskog centra Jahorina i agencije MINT više od dvije hiljade posjetilaca iz cijele zemlje, regije i Evrope je sa oduševljenjem i ovacijama ispratila briljantan glam rock koncert Brajana Ferija, zvijezde svjetskog glasa.

U magičnu koncertnu noć na veličanstvenoj Jahorini prisutne je uveo vrsni beogradski rock muzičar i rock publicista Dejan Cukić, da bi atmosferu do vrhunca doveo vidno raspoložen Feri sa svojim muzičarima i bendom nižući antologijske pjesme repertoara Roxy music-a i solo karijere "Slave To Love", "More Than This", "Avalon", "Don't Stop The Dance". Nakon dva sata, koncert je završio pjesmom "Let Stick Together".

Direktor OC Jahorina, Dejan Ljevnaić obratio se prisutnim gostima ističući zadovoljstvo pop rock spektaklom na otvaranju nove zimske sezone na olimpijskoj ljepotici.

„Jahorina je imala Olimpijske igre kao jedan od najznačajnijih događaja, a sada imamo Bryana Ferryja“ izjavio je Ljevnaić, dodavši da Brajan Feri gotovo pola vijeka važi za jednu od najutjecajnijih muzičkih ličnosti koji je kreirao brojne generacije, kao što je i Jahorina apsolutno jedinstvena po svojoj ljepoti i tradiciji i zaslužuje sve ono veliko što se tu dešava.

Kako su izjavili domaćini i organizatori OC Jahorina i agencija MINT, Brajan Feri i njegova ekipa nekoliko dana boravili su na Jahorini, a koncertom su imali želju priuštiti atmosferu kakvu doživljavaju posjetioci njihovih nastupa u londonskom Royal Albert Hallu. Sudeći prema interesovanju javnosti i reakcijama publike, u svojoj namjeri su apsolutno uspjeli.

Foto galerija - koncert Brajana Ferija na Jahorini