XS
SM
MD
LG

Nova Varoš hvata zalet

Nova Varoš

U Novoj Varoši , domaćinu 57. MOSI (Međuopštinskih omladinskih sportskih igara) održana je Skupština ove najveće amaterske sportske manifestacije u Jugoistočnoj Evropi.

Živopisni gradić na obroncima Zlatara ugostiće sredinom jula 2020 godine preko 2000 sportista iz više od 30 gradova sa tromeđe Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i Federacije  Bosne i Hercegovine, koji će se nadmetati u 15 sportskih grana.

Tom prilikom izvršena je i primopredaja predsjedavanja Skupštinom od domaćina 56. MOSI Sokolca pa je za novog predsednika Skupštine izabran Ljubivoje Vranić, a za sekretara Danijela Popadić, oboje iz Nove Varoši.

Izveštaj o uspešno provedenim igrama na Sokocu podneo je  Milovan Bjelica, predsednik Organizacionog odbora 56. MOSI koje su po svim ocenama  organizovane   na visokom nivou.

Najviše pažnje ipak je donijela odluka ko će biti domaćin  58. igara 2021. godine odnosno 59.  MOSI koje treba da se održe  2022 godine.

Na konkurs se prijavilo pet opština , četiri iz Crne Gore: Berane, Bijelo Polje, Mojkovac i Kolašin, a iz Srbije : Užice.

Pošto je prednost  pripadala crnogorskim gradovima, a nakon  glasanja, odluka je pala da domaćin 58. igara bude Kolašin koji će  prvi put ugostiti sportiste tromeđe .

 Kako se niko iz Srbije nije javio na konkurs za organizaciju 59. igara  osim grada sa obala Đetinje , poslije 50.godina  MOSI će se održati u Užicu. Podsjećanja radi, zadnji put je ovaj  grad bio domaćin 1971. godine.

Predsednik opštine Nova Varoš , Radislav Vasiljević je izrazio zahvalnost svima koji su pomogli da ovaj gradić bude domaćin i između ostalog istakao

 -MOSI su jedan od najvećih sportskih  projekata na ovim prostorima, zbog 2000 učesnika, a uz takmičenje i ostalih kulturno sportskih sadržaja takođe i kao  manifestacija kojom ćemo ujediniti Zlatar fest, koji  se održava svake godine, krajem jula. Nadamo se da ćemo biti dobri domaćini, očekujemo vas otvorena srca i raširenih ruku. Nova Varoš je opština dobrih, gostoljubivih domaćina, u što ćemo vas sigurno uveriti kada dođete u naš grad na 57.MOSI  i ne samo tad već kada vas god put nanese - zaključio je  Vasiljević

Inače Skupština MOSI postala je bogatija za još jednog člana , na igrama u Novoj Varoši će učestvovati i opština Lučani koja je jednoglasnom odlukom svih članova Skupštine primljena u porodicu ove jedinstvene sportske manifestacije.