XS
SM
MD
LG

Darko Vojvodić preuzeo Olimpik

Darko Vojvodić/ Sport1.ba

Darko Vojvodić novi je šef stručnog štaba FK Olimpik.

Vojvodić je predstavljen na konferenciji za medije koja je održana na stadionu Otoka. Povodom imenovanja okupljenim se obratio i Dino Đurbuzović, Izvršni direktor FK Olimpik, koji je rekao:

- Zahvalio bih vam se što pratite FK Olimpik u svim segmentima i ja kao čovjek vam se zahvaljujem na dolasku. Što se tiče Olimpika, došlo je do promjena šefa stručnog štaba. Ja bih se zahvalio u lično ime kolegi Selimoviću i Hošiću na korektnoj saradnji i izuzetno dobrom druženju i dobrim rezultatima. Iz razloga sa kojima ste upoznati, šef stručnog štaba je otišao i njegov pomoćnik, tako da FK Olimpik je reagovao i doveo novog šefa stručnog štaba, Darku Vojvodića, rekao je Đurbuzović.

Nakon izvršnog direktora, obratio se novi šef Darko Vojvodić.

- Moram na početku reći da mi je jako drago što sam ovdje, što sam u ovom društvu i okruženju. Ja nisam svak, ja sam ovu ligu osvajao dva puta. U međuvremenu osvojio ligu RS-a. Pokazuje podatak da to nije lako to što sam jedini čovjek kojem je to pošlo za rukom. Izuzetna mi je čast što mogu da učim sa Đurbuzovićem i mogu napredovati. Nadam se da će igrati Olimpik Premijer ligu iduće sezone, ustvari garantujem vam da će je igrati. Svi koji su mislili da je Olimpik u silaznoj putanji, danas su sigurno tužni i vidjeli su da je Olimpik jak i da će biti sve jači i jači, onda kada to bude najviše tako. Hvala svima na svemu ovome i ja vas sigurno neću iznevjeriti, rekao je Vojvodić i dodao:

- Slažem se sa g. Đurbuzovićem da je stručni štab prije mene uradio dobar posao. Kada neko ostavi šest bodova prednosti, vi samo trebate nastaviti svoju viziju. Prvi put sam u životu došao na ovakvo mjesto. Kada sam došao u GOŠK, bili su četvrti, u Tuzli su bili u nastajanju nije se znalo ništa, u Slaviji imali dvije lopte. Ovo je za mene novo iskustvo, ali ja sam čovjek principa i obraza i radim neke stvari na svoj način, siguran sam da je to ispravan put i kad sam ja u pitanju disciplina nikada neće doći u pitanju. Neko sam ko to ne trpi, direktan sam, sve kažem svima u oči, pa kako god da se on zvao i prezivao.

Vojvodić se osvrnuo i na igrački kadar, te potencijalne transfere.

- Moram reći da se moram zahvaliti Dini Osmanoviću i Damiru Dizdaru, te Dini Đurbuzoviću. Gledao sam Olimpik i jako dobro poznajem ekipu, za moj ukus je malo blago jer ja volim sa mudima, sa agresivnošću, sa arogancijom i Olimpik je klub koji je odavno trebao biti u Premijer ligu. Olimpik bi trebao biti tamo gdje je Tuzla City. Moj Olimpik će biti hrabar, agresivan i kunem vam se da ja prvi prednjačim u tome i ovo sve shvatam kao bitku i tu uvijek idem prvi, a svi idu za mnom. Igrački kadar je odličan. Vidjećemo šta nam bude trebalo u međuvremenu, ima jako kvalitetnih i mladih i starijih igrača i ekipa je u neku ruku po mom ukusu. Ako uspijem, a uspjet ću sigurno, da igrači koji to mogu i umiju, da im unesem dozu agresivnosti, samopouzdanja i mislim da ćemo sljedeću polusezonu gledati Olimpik koji se nikoga neće plašiti. Olimpik će imati konture za Premijer ligu.

Trener Olimpika smatra da se Prva liga FBiH ne mijenja već godinama.

- Kad sam vam rekao da sam dva puta osvajao ligu, nisam rekao da bih vas impresionirao, nego jer je ovo najgora liga za voditi ekipu. Možete imati kvalitet koji ne bude dovoljan da ostvarite dobar rezultat. Svi se sjećate kada sam vodio GOŠK protiv Mladosti, pa Zvijezdu u Čapljini. Dva puta sam bio drugi u ligi i u posljednjem kolu izgubio prvo mjesto. Šest bodova daje nam mogućnost da imamo našu kalkulaciju i mi moramo pokazati snagu, da smo jaki, spremni i moćni da bi drugi vidjeli našu snagu. Liga je ista kao svake godine, nema specijalne razlike. Jedan TOŠK je izrastao u ozbiljan klub, Goražde napravilo veliko iznenađenje. U njima vidim konkurente, ako ih imamo uopšte. Ja se ne krijem, nisam alibi čovjek, ako ne bude kako sam rekao, sam ću se pokupiti i otići. Cilj je prvo mjesto jer imamo taj kvalitet, istakao je Vojvodić.

Novi trener Olimpika osvrnuo se na stručni štab.

- Sa mnom će raditi Kametović. Nemam običaj sa sobom voditi pomoćnike, bio sam u Kragujevcu, kao da sam bio u Sibiru. Pokajao sam se treći dan. Olimpik ima izuzetne trener i ja nemam potrebe da glumim tu i dovodim svoje da mi čuvaju leđa. Ne treba mi niko čuvati leđa, kao što je Halilhodžić rekao trenera samo drži rezultat. On će raditi sa mnom, vidjet ćemo ko još. Moramo razgovarati sa g. Jeleškovićem ovih dana jer je on najbolji stručnjak u Evropi i zašto ga ne bi koristili kad ga imamo pri ruci, zaključio je Vojvodić.

Vojvodić se po završetku svoje fudbalske karijere, u kojoj je nastupao za više klubova u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, posvetio trenerskoj karijeri, a sa klupe je predvodio Drinu iz Zvornika, Slobodu, Slaviju, GOŠK, Zvijezdu Gradačac, Borac, a na Otoku stiže nakon angažmana u srbijanskom Radničkom iz Kragujevca.


16 .kolo Prva liga FBiH
Rudar 2 : 2 Orašje
GOŠK 3 : 1 Radnik
Olimpik 2 : 0 Slaven
Bratstvo 2 : 1 Travnik
TOŠK 1 : 0 Igman
Budućnost 3 : 0 Čapljina
Metalleghe BSI 2 : 0 Goražde
Zvijezda 2 : 1 Jedinstvo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Olimpik 16 11 4 1 37
2 TOŠK 16 10 1 5 31
3 Goražde 16 8 4 4 28
4 GOŠK 16 8 4 4 28
5 Čapljina 16 7 3 6 24
6 Rudar 16 7 2 7 23
7 Travnik 16 7 2 7 23
8 Igman 16 7 2 7 23
9 Zvijezda 16 6 4 6 22
10 Metalleghe BSI 16 5 6 5 21
11 Budućnost 16 5 5 6 20
12 Bratstvo 16 6 2 8 20
13 Orašje 16 5 3 8 18
14 Jedinstvo 16 5 2 9 17
15 Slaven 16 4 1 11 13
16 Radnik 16 4 1 11 13