XS
SM
MD
LG

Neprofesionalan odnos Gorana Ćejića

Milorad  Lale

Milorad Lale iz Istočnog Sarajeva, inače drugi potpredsednik Fudbalskog saveza Republike Srpske otvoreno je juče govorio na konferenciji za novinare nakon sednice Izvršnog odbora.

-Moram da vas upoznam sa sledećom činjenicom. Za današnji sastanak Izvršnog odbora koji je zakazao, po Statutu, prvi potpredsednik Dušan Marković, pozvali smo naravno i profesionalca u FSRS, to jest generalnog sekretara Gorana Ćejića. On se oglušio na naš poziv što još jednom dokazuje da ne radi svoj posao profesionalno, jer ovo nije grupa građana, ovo su legelni članovi “fudbalske vlade” Republike Srpske koji se moraju uvažavati i poštovati. Mi, kao članovi Izvršnog odbora smo digli ruku i dali Ćejiću poverenje za njegov profesionalni angažman u FSRS, a on se na taj i takav način ponaša. To nećemo sigurno, u narednom periodu, dozvoliti ni tolerisati – istakao je Milorad Lale.

On je govorio i o mogućim sledećim potezima predsednika Mile Kovačevića koji odavno ignoriše sve u FSRS i utočište za zaštitu traži u Sarajevu, ali i UEFA i FIFA.

-Što se tiče sledećih poteza gospodina Kovačevića ni u jednom momentu nismo tražili zaštitu, ni od FS BiH, ni UEFA, ni FIFA, što samo pokazuje našu snagu i naše jedinstvo i jednostavno naše opredeljenje da uradimo sve, prvo po Statutu, a sad i po Zakonu. U famoznom pismm koje je otišlo u UEFA, za koje se još uvek ne zna, a zna se, koga je poslao i kako je otišlo tamo, u odgovoru stoji da se svi učesnici u ovom slučaju, koji po nama nije slučaj, nego sled normalnih stvari koje su se morale desiti kad-tad, moramo svi da pridržavamo Statuta i zakona države u kojoj živimo. E sad setite se sednice koju smo imali pre možda i mesec dana kada smo vam isto tako rekli hvala vam što nas pratite, kad samo rekli videćemo ko je poštovao Statut, ko je poštovao zakon i na kraju se to pokazalo – jasan je Milorad Lale.

 Milorad Lale je istakao još i ovo:

-Dvojica majstora koji znaju okrenuti, kako se kaže u narodu, pilu naopako i koji sad hoće da budu žrtve! Mi smo sto odsto u pravu. Setite se samo onog prošlog sastanka kad smo došli na Izvršni odbor i napravili gest dobre volje, da se ne zaustavi takmičenje u futsalu, da sve krene i ide normalnim tokom? Nismo ni napustili sastanak, već je bilo saopštenje za javnost na sajtu FSRS da je Savez vraćen u sistem i normalno funkcionisanje, da se poštuju standardi, da nije bilo nestatutarnih zahteva… Onda vidite s kakvim ljudima imamo posla.

Na kraju se drugi potpredsednik FSRS osvrnuo i na činjenicu da su otkazana takmičenja u futsal ligama FSRS i da za to nije bilo potrebe.

-Za odgađanja utakmica futsal prvenstva Republike Srpske nikakvog razloga nije bilo. Evo, sticajem okolnosti ja sam predsednik Komisije za takmičenje FS BiH i potpredsednik Dušan Marković je član te Komisije. Alaniziramo na jednoj sednici i po 160 utakmica. Svi mediji znaju kako se prate utakmice, putem “komet” sistema, praktično Fudbalski savez Republike Srpske nema ništa s tim utakmicama, i mogu da se igraju bez njega. Nikakvog razloga nije bilo da se futsal utakmice ne igraju! To je jasno svima – završio je svoje izlaganje Milorad Lale iz Istočnog Sarajeva.