XS
SM
MD
LG

Nije pitanje ko će da mi dozvoli, već ko će se usuditi da me zaustavi???

Danas će se odlučivati da li Mile Kovačević ostaje ili ne, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske. Da li nakon 13 godina vladavine dolazi do rastanka FSRS i gospodina Kovačevića?

 

Neću da prejudiciram hoće li mu delegati Skupštine izglasati nepovjerenje. To je u ovom momentu, što se mene tiče nevažno. Nevažno mi je ni da li je to po Statutu ili nije. Nisam pravnik, ali jesam novinar koji je život ugradio u ovaj fudbalski savez. Radio sam i kada je Fudbalski savez bio mimo svih institucija. Kada se lopta ‘’gonila’’ onako, bez budućnosti.

A tada su terenima trčali velemajstori i za ova vremena: Zoran Majstorović, Milanko Đerić, Nedo Zdjelar, Mladen Bosančić, Mladen Zgonjanin, Nikola Čobanović  Žika Kojić, Aleksandra Škrba, Dejan Pantelić…Igrali su, a znali su da neće u Evropu.

Igrali su za limeni pehar tadašnjeg Fudbalskog saveza Republike Srpske, a mi sa RTRS-a i ostale kolege pratili i afirmisali fudbal, fudbalske sredine kojih danas nema… Prenosili utakmice iz kombija (onih preostalih iz ratnih vremena), sa vojnih osmatračnica...

Mnogi od nas i danas nemamo normalne uslove za rad...Radili, i nadali se da će jednog dana biti drugačije...

I jeste drugačije? Zbog sujete jednog čovjeka. Sve godine rada mnogih fudbalskih sportskih radnika neko je spreman da sve baci na pod. Nevažno mu je što su mu prvi saradnici okrenuli leđa...Što su ga ostavili na cjedilu. Ostali su sa njim rijetki pojedinci, a on se bori kao lav (čestitamo mu na tome) da ostane... A pitam se šta će i ako ostane. S kim će da radi? Hoće li posegnuti za kaznama i prijavama FS BiH protiv svojih dojučerašnjih prvih saradnika???

Mene je želio predstaviti kao reket novinara, a zna da je sve to što je izgovorio neistina. Pismo, koje sam poslao  u ime sajta www.sportdc.net se nalazi u arhivi saveza.Ništa nije tajna!!! Jesam tražio podršku, a nisam reketirao.

Isto to pismo je i u arhivi FS BiH. Tražio sam za sajt status koji su imali neki portali iz Federacije BiH. Nikada niko ni iz FSRS,a  ni iz FS BiH nije odgovorio...Sada mi i ne trebaju odgovori...

Nisam i neću nikada se služiti lažima. Sve što se na sajtu pojavilo bila je  istina...Smanjenje lige, nekažnjavanje klubova koji neće u viši rang, gledanje kroz prste pojedinim fudbalskim mešetarima, namješteni tenderi...

Da, volio bih da sa Kovačevićem mogu da se nađu i neki njegovi saradnici. Zaslužili su da odu. Nema dileme... I jesam  da odu i pisaću i o njima.

Neće me niko zaustaviti...Jer ima ona Napoleonova - Nije pitanje ko će da mi dozvoli, već ko će se usuditi da me zaustavi???