XS
SM
MD
LG

Jovan Lazarevic sedmi u klasi i 13. generalno na 24 časa Adrije

Foto: bagi.rs

Razne emocije i situacije smenjivale su se tokom 24H of Adria, trke izdržljivosti koja je za vikend održana u mestu Adria u Italiji, gde sam u sklopu šestočlanog tima "Young Boys" vozio i ja. Po završenoj trci zauzeli smo 7. mesto u klasi Seat Ibiza, dok smo u generalnom plasmanu osvojili 13. poziciju. Ukupno smo odvezli 633 kruga, za to vreme 13 puta bili u boksu i imali smo manjak u odnosu na pobednike u generalnom plasmanu od 33 kruga.

Od starta do cilja ređale su se razne situacije počev od udaranja sa konkurencijom, izletanja, udaranja u zaštitne gume, razbijanja prednjeg dela auta, haube, branika i farova. Trku smo i uz sve to vozili, onda se pojavio problem sa automatskim DSG sedmostepenim menjačem, nije hteo da "sluša",  to nas je svakako koštalo vremena. Ja sam startovao trku, tačnije prvi vozio za tim, kada su i počeli problemi sa crevom za turbinu. Potom su na red dolazili i ostali članovi tima da bi ja ponovo vozio oko 4 sata ujutru.

Druga sesija bila je jako napeta, bilo je baš dobro trkanje, a specifičnost koja je "krasila" taj deo trke je da nam je nestajalo osvetljenje sa velikog tornja u poslednjem sektoru staze, tako da smo vozili da ne kažem po mraku, već uz pomoć farova. Dodatno je bilo veselo jer sam na početku sesije imao kontakt sa drugim automobilom, malo skrenuo sa staze, pokupio neke gume i tom prilikom razbio far i branik. Tako sam vozio do kraja, sa još manje svetla od ostalih, ali i to je sastavni deo endurans trka.

Sa ovom trkom smo završili sezonu 2019, a planovi za 2020. biće naknadno objavljeni. U ime celog mog tima, #TEAMJOVANLAZAREVIC, želim Vam srećne Novogišnje i Božićne praznike.