XS
SM
MD
LG

Borac prvi finalista Svesrpskog kupa

Rukometaši Borca savladali su večeras u prvom polufinalu Svesrpskog kupa na Palama, ekipu Slavije, domaćina, 28:23.

Rukometaši Borca su odlično krenuli u ovu utakmicu, te za prvih osam minuta igre nisu dozvolili ekipi Slavije da postignu gol. Tek, kada je Benić u 8. minutu pogodio za 5:1 Slavija je uspjela da stigne do prvog pogotka na meču. Dodatni problem Slaviji u ovom meču predstavljalo je odsustvo kompletne standardne bekovske linije, Bračković-Hrbat-Pekić. U takvoj situaciji, veliki teret pao je na Mirzu Mimića, a u pojedinim trenucima je i kapiten Benić morao prelaziti na bekovsku poziciju.

Koristio je Goran Tomić ostatak raspoloživih snaga koliko je mogao, a pojačanje u ovom meču Sokolovima su predstavljali Radovan Uljarević i Marko Srdanović iz trebinjskog Leotara.   Mlade snage Slavije teško su mogle odoljevati u prvom poluvremenu raspoloženim gostima, kojima je isto nedostajalo nekoliko rukometaša, prije svih najbolji sportista Republike Srpske, Bojan Ljubišić.

U nastavku susreta Slavija ipak uspjeva da se vrati u meč, izvrši kakav- takav pritisak na ekipu Borca, međutim gosti uspjevaju da odbiju napad i stignu do pobjede 28:23.

Najefikasniji kod Slavije bio je Ivan Benić sa osam pogodaka, a Marko Srdanović je postigao sedam. Miloš Močević je u prvom poluvremenu branio šta je mogao, sakupio je osam uspješnih odbrana, a Stefan Trapara je u drugom poluvremenu stigao do pet odbrana. Kod Borca, Luka Perić i Nikola Jeremić su postigli po pet pogodaka, prvi golman Slađan Subotić je sakupio sedam intervencija, a Lazar Bera je u nastavku sakupio osam uspješnih intervencija.

RK SLAVIJA – RK BORAC 23:28 (7:15)
SPC ''Peki'', Pale
Gledalaca: 100
Sudije: Nebojša Bejitović i Bojan Burazor (oba Kozarska Dubica)
Sedmerci: Slavija 7 (5), Borac 3 (3)
Isključenja: Slavija  8 minuta, Borac 8 minuta

Slavija:  Trapara 5 odbrana, Močević 8 odbrana , Bojović, Tošić 2, Srdanović 7, Mimić 2, Domazet, Močević, Pekić, Karamehmedović 1, Benić 8, Uljarević , Čizmović 3, Beribaka, Delalić, Raonić, Hrbat  Trener: Goran Tomić

Borac: Rakocija, Perić 5, Jeremić 4, Linares 1, Đurđević 1, Todorović 4, Nježić, Lukić 2, Knežević 4, Subotić 7 odbrana, Vučićević 1, Rađenović, Čelić 3, Dragičević 3, Dakić, Bera  8 odbrana, Daničić, Mišković, Radić 2 odbrane Trener: Mirko Mikić