XS
SM
MD
LG

Ćuković najavio dobru sezonu zlatom u Beogradu

Stefan Ćuković zlatni na Novogodišnjem mitingu Crvene zvezde

Atletičar Stefan Ćuković osvojio je zlato na tradicionalnom Novogodišnjem mitingu Crvene zvezde u Beogradu.

On je nedavno prešao iz svog matičnog kluba Istočnog Sarajeva, nekadašnje Slavije, u redove Atletskog kluba Sarajevo, te je na Novogodišnjem mitingu u trci na 1000 metara imao praktično i premijeru u novom klubu. Sa vremenom 2:26.85 on je imao najbrže vrijeme u obje grupe. Blizu mu je bio tek Miroslav Dukadinović sa vremenom 2:27.29, koji je bio najbolji u drugoj grupi.

Nakon mitinga u Beogradu, Ćuković u razgovoru za naš portal ističe da ga raduje prelazak u novi klub, jer je dobio mnogo bolje uslove za treninge, kao i putovanja na takmičenja.

- Raduje me što sam prešao u novi klub. Obezbijeđeni su mi bolji uslovi za trening, takmičenja, kao i za moj cjelokupni napredak. Imao sam sada miting u Beogradu, osvojio sam prvo mjesto, a dalje se spremam za dvoransko prvenstvo Srbije, a onda i Balkansko prvenstvo u Istanbulu. Planiram da u ovoj godini oborim seniorske rekorde BiH na 1000 i 1500 metara u dvorani, i da odbranim seniorsku titulu na 1500 metara. Moguće da ću se okušati i na 3000 metara,  rekao je za naš portal Stefan Ćuković.

Kratko nam je, potom, sumirao i prethodnu godinu ovaj atletičar iz Istočnog Sarajeva.

- Odbranio sam seniorsku titulu u BiH na 1500 metara i postao sam viceprvak na 800 metara. Osvojio sam prvo mjesto na ekipnom prvenstvu Evrope u Skoplju na 4x400, te peto mjesto na 1500 metara. Bio sam sedmi na prvenstvu Mediterana, treći na ekipnom prvenstvu Balkana u krosu na 8 kilometara u Beranama.