XS
SM
MD
LG

ATP Kup: Novak donio pobjedu Srbiji nad Južnom Afrikom

Foto :atpcup.com

Pobjedom Novaka Đokovića nad Kevinom Andersonom od 2:0 (7:6, 7:6) Srbija je trijumfovala protiv Južne Afrike u 1. kolu ATP kupa u Brizbejnu.

Meč je krenuo savršeno za Novaka, vodio je sa 4:1, a onda je uslijedio loš servis gem i protivnik je vratio brejk. Odmah zatim je uslijedio maratonski gem, gdje je Đoković propustio četiri brejk šanse, da bi i naredni gem na Andersonov servis trajao skoro deset minuta. Ipak se na kraju otišlo u taj-brejk, gdje su po dvaput razmijenili po mini brejk, da bi srpski teniser još jednom osvojio poen na protivnikov servis i nakon 77 minuta je osvojio set.  U drugom setu se igralo gem za gem, iako je prvo Novak propustio brejk šansu, pa Anderson tri vezane. I ovdje se stiglo do taj-brejka, gdje su brzo razmijenili po mini brejk, da bi Južnoafrikanac imao set loptu na svoj servis, ali je Đoković vezao tri poena zaredom i stigao do pobjede od 8:6.

U prvom meču Lajović je savladao Harisa sa 2:1 (3:6, 7:6, 6:3), a ubrzo slijedi i dubl meč. U ovaj grupi igraju još Francuska i Čile, a Francuzi su slavili u prvom kolu sa 2:1.