XS
SM
MD
LG

ATP kup: Srbija preokretom do pobjede nad Francuskom i plasmana u četvrtfinale

Foto: atpcup.com

Pobjedom dubla Đoković – Troicki nad dublom Mahu-Vaselin od 2:1 (6:3, 6:7, 10:3 ) Srbija je savlada Francusku sa 2:1 u 2.kolu ATP kupa u Brizbejnu i tako je osigurano prvo mjesto na tabeli i prolaz u četvrfinale.

Nakon što je Dušan Lajović izgubio od Benoa Pera sa 2:1 (6:2, 7:6, 6:4), Novak Đoković je prema očekivanjima savladao Gaela Monfisa sa 2:0 (6:3, 6:2), uslijedio je odlučujući dubl duel. Za Francusku su igrali Nikolas Mahu (3. na ATP dubl listi) i Eduard Rodžer Vaselin (15. na ATP dubl listi), dok je Novakov partner bio Viktor Troicki. Veoma dobro je igrao srpski dubl, iako je Đoković nedavno završio svoj meč i napravili su brejk u šestom gemu. Kod rezultata 5:3, Srbija je imala 40:0, ali je protivnik izjednačio i taj poen je odlučivao hoće li biti osvojen set ili brejk, no Francuzi su poslali loptu u aut i srpski tim je poveo sa 1:0 (6:3).

U drugom setu je svako držao svoj servis gem, a  Novak je između treće i četvrtog gema tražio medicinski tajm-aut, no brzo se nastavio meč.   U šestom gemu Francuzi su zahvaljući VAR-u kada je Novak udario loptu sa druge strane mreže došli do dvije brejk lopte, ali nisu iskoristili nijednu i Srbija je odbranila svoj servis gem.  Odlična je i atmosfera na tribinama bila, a posebno od strane srpskih navijača kojih je kao i na prethodnom meču bilo u velikom broju. Imao je srpski dubl četiri brejk šanse, ali nisu nijednu iskoristili i poslije se otišlo u taj-brejk. Tu je Francuska stigla do tri set lopte i treću su iskoristili za izjednačenje u setovima. Treći set se igrao do deset poena i kada su razmijenili po dva mini-brejka, Srbija je ubrzo napravila još tri, tačnije vezala devet  poena za pobjedu koja donosi prvo mjesto na tabeli i prolaz u četvrtfinale.. Na kraju meča Novak, Viktor i selektor Zimonjić su na srpskom pozdravili navijače i čestitali im Božić.

Naredni meč Srbija igra za dva dana protiv selekcije Čilea