XS
SM
MD
LG

28 kilometara za 28 godina Republike

MODRIČA – Članovi Atletsko – rekreativnog kluba Modriča čestitali su Republici Srpskoj rođendan tako što su pretrčali 28 kilometara ulicama Modriče. Trka se odvijala pod sloganom „Modriča za zdraviju Srpsku – 28 kilometara za 28 godina Republike“.

Modrički atletičari trčali su treću godinu zaredom. Žarko Jovanović stigao je do cilja, naglasivši da je to bio poseban osećaj.

„Za mene, a verujem i za sve koji su uzeli učešće, ovo je bio poseban osećaj. Bila mi je čast da trčim za Srpsku, znam koliko je to važno. Ova treća trka je bila više nego uspešna. Bitan je ovo događaj. Izuzetno mi je drago što smo ostvarili cilj“, poručio je Jovanović.

Trčalo je 18 takmičara, među njima i Lara Gajić. Tek joj je devet godina.

„Bila mi je čast da trčim sa starijim od sebe. Drago mi je što sam trčala za svoju Republiku Srpsku“, rekla je ova devojčica.

Predsednik ARK Modriča Danilo Vasiljević došao je na ideju da se i na ovaj način čestita Republici Srpskoj.

„Tri godine imamo ovu manifestaciju. I ove godine po hladnom vremenu bio je dobar odziv. Ponosan sam na to. Ideja je da zdravo i sposobno stanovništvo čini zdravu i jaku Republiku Srpsku. Trebalo je skrenuti pažnju na važnost fizičke aktivnosti i da tako vitalni gradimo Republiku Srpsku koju mnogo volimo“, istakao je Vasiljević.

I u Modriči se kaže: Republika Srpska – puno više od dve reči!