XS
SM
MD
LG

Zvijezda 09 se ne predaje

FK Zvijezda 09 održao je danas konferenciju za medije, na kojoj su se predstavnicima medija obratili predsjednik Boris Stanišić, novi sportski direktor Perica Đorđević, novi kondicioni trener Simo Cvijetinović te trener Adnan Zildžović.

Već na početku konferencije, predsjednik Boris Stanišić istakao je da klub ima velike ambicije tokom proljeća.

"Okupili smo se da predstavimo nove članove i svoje nove ciljeve. Mnogi su nas već otpisali, ali ja kao predsjednik i čovjek na čelu kluba želim demantovati ono što javnost priča. Zvijezda itekako nastavlja sa ozbiljnim radom i to pokazuju pojačanja koja smo doveli na polugodištu. Ne predajemo se, idemo puno jačim nego smo išli u prethodnoj polusezoni. Danas ću predstaviti novog sportskog direktora i novog kondicionog trenera. Sa njima dvojicom želimo da uđemo u ozbiljan rad, sa ciljem da ostanemo u Premijer ligi BiH. Oni će vam reći više o pojačanjima koja su došla, kao i o onima koja tek trebaju doći. Definitivno, Zvijezda 09 želi da ostane u Premijer ligi BiH i uhvatit ćemo se u koštac te sa dobrom pričom i dobrim treninzima ostvariti zadane ciljeve", kazao je Boris Stanišić, predsjednik FK Zvijezda 09.

Novi sportski direktor Perica Đorđević govorio je o dovedenim i planiranim pojačanjima.

"Ne slažemo se sa pričama da je sve gotovo i mislimo da imamo dosta šansi da to demantujemo. Naša pojačanja koja su došla ili tek trebaju doći govore o tome da smo daleko od predaje. Ispred nas je težak posao, ali sigurni smo da možemo opstati. Zbog toga smo ovdje. Angažovali smo kondicionog trenera u kojeg vjerujemo više od 100%. Ekipa će sa njim totalno drugačije izgledati na terenu. Zasad možemo reći da su tu Murga i Eyike, ali u pregovorima smo sa još tri igrača, ali nećemo govoriti o imenima dok to ne bude finalizirano. Naši planovi su vezani za opstanak i sve ćemo da uradimo da opstanak i ostvarimo. Sada posjedujemo drugačiji tim i sa pravom ćemo da zahtijevamo od igrača da to i pokažu na terenu", ističe sportski direktor Perica Đorđević.

Novi kondicioni trener Simo Cvijetinović objasnio je na koji način misli pomoći da se unaprijede igre Zvijezde na proljeće.

"Poziv u Zvijezdu 09 za mene predstavlja profesionalni izazov i priliku da se nauka implementira u praksi. Fudbaleri su pripreme započeli 10. januara, tada smo na testovima jasno vidjeli da ekipa ima dosta prostora za napredak, što bi se trebalo kvalitativno odraziti i na rezultat u nastavku sezone. Svi igrači su u punom treningu i nakon prvog mikrociklusa i donešenog plana zimskih priprema ekipa bi trebala dati pozitivan efekat i reakcije u nastavku. To su i naša očekivanja. Većinu sastava čine mladi igrači, tako da imamo dodatni imperativ da jače radimo sa takvim igračima", kazao je novi kondicioni trener Simo Cvijetinović. 

 

Trener Adnan Zildžović objasnio je da klub djeluje mnogo ozbiljnije nego tokom jeseni.

"Dolazak novog sportskog direktora pokazuje da ćemo biti puno ozbiljniji, a uz pomoć budućeg doktora kineziologije gospodina Cvijetinovića je dodatni impuls da budemo istinski spremni. Određeni koraci su već urađeni u našem zajedničkom dogovoru. Sva pojačanja su pogodak u sridu, što bi rekli Dalmatinci. Nismo išli na broj, nego na kvalitet. Formu ćemo tempirati za prva četiri kola, i možda je dobro što ćemo početi sa 12. mjesta, jer bi nam svi konkurenti mogli dolaziti u Ugljevik. Gostujemo favoritima, a čak i uz sve probleme tokom jeseni, ne bi bilo nezasluženo da smo pobijedili Sarajevo, jer favoriti ne pobjeđuju uvijek. U duhu fair playa, cilj je da Zvijezda i iduće godine bude premijerligaš. Uslovi za rad i općenito klima u Etno Selu Stanišići zavređuje da imamo premijerligaša. Pet ili šest igrača koje ćemo dovesti ili smo već doveli garantuje da ćemo biti puno jači i puno konkurentniji. Ipak, sedam duluma zemlje odnosno sedam hiljada kvadrata jedino je mjesto gdje se može izboriti mjesto startera. Moje diskrecijsko pravo je da pogriješim, a jedini i isključivi krivac za sve što ne bude valjalo bit ću ja. Znam da će biti dobro, ne mislim nego znam. Zvijezda ide jako, samopouzdano, možda u većoj tišini nego drugi. Ipak, puno ćemo raditi i svaku minutu na terenu, naši igrači će dati sve što mogu u datom trenutku", poručio je Adnan Zildžović.

 


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8