XS
SM
MD
LG

Partizan obrisao Trento

Trento - Partizan

U 2. kolu Top 16 faze 7Days Evrokupa, Partizan NIS je na gostujućem terenu savladao Trento sa 58:83 (12:24, 16:23, 12:14, 18:22)

Još jedna pobeda Partizana! U 2. kolu Top 16 faze 7Days Evorkupa, crno-beli su zabeležili ubedljiv trijumf na gostujućem terenu u Trentu i sa dve pobede se nalaze na čelu grupe E. Crno-beli su od starta nametnuli svoj ritam i već tokom prve četvrtine stekli dvocifrenu prednost (8:18). Prvu deonicu Parni valjak je rešio u svoju korist sa 12:24, a dobru igru su nastavili i u drugoj četvrtini. Gotovo konstantno, razlika je postepeno rasla, a Partizan NIS je na petnaestominutnu pauzu otišao sa +19 (28:47)  

Nakon pauze, domaća ekipa je imala nalet koji je pokušala da se vrati u meč, međutim crno-beli su imali spreman odgovor i sa pet vezanih poena su otišli na nedostižnih +23. Tokom poslednje deonice, u igru je ušao Džejms Majkl Mekadu, što mu je bio debi u crno-belom dresu a razlika se do konačnih 58:83 više nije spuštala ispod +20. 

NOVICA STIGAO PETRA BOŽIĆA

Ulaskom u igru na večerašnjoj utakmici, kapiten Partizana NIS, Novica Veličković se sa 471. nastupom u crno-belom dresu izjednačio na prvom mestu večite klupske liste sa najtrofejnijim igračem u istoriji Partizana, Petrom Božićem. 

Na konferenciji za medije održanoj nakon utakmice, trener crno-belih, Andrea Trinkijeri je izjavio:

Želeo bih da čestitam svojim igračima na timskoj pobedi. Igrali smo timsku odbranu i delili loptu u napadu. Ukoliko pogledate statistiku ona izgleda kao da ste je pripremali na kompjuteru. Svi su postigli poene, dva igrača sa 11 poena, četiri sa devet. Delili smo loptu i mislim da smo odigrali prilično solidnu utakmicu na gostovanju. Ono što sam zatražio od igrača je da igraju sa stavom, zbog toga što u svakoj gostujućoj utakmici morate da pokažete svoj karakter i oni su me poslušali. Ovo je velika pobeda za nas, imamo dve pobede i nastavljamo dalje“, rekao je Trinkijeri.

Kako je večerašnja utakmica izgledala iz ugla kamere BC Partizan TV, kao i izjave Korija Voldena, Džejms Majkla Mekadua i Markusa Pejdža pogledajte na: 

Trento:Keli 4, Blekmon 12, Kraft 10, Đentile 4, Paskolo 2, Mijan 10, Foraj 6, Noks 6, Mecanote, Ladurner, King 4

Partizan NIS:Volden 5, Zagorac 11, Pejdž 11, Gordić 3, Mekadu 4, Jaramaz 9, Veličković 3, Birčević 8, Janković 9, Tomas 9, Trifunović 9, Mozli 2

(Foto: Dragana Stjepanović, video: BC Partizan TV / Trento)