XS
SM
MD
LG

Siniša Đurić: Mladi dоbijaju šansu u Kozari

Siniša Đurić

Skoro tri meseca fudbaleri Kozare će provesti na zimskom odmoru između jesenjeg i prolećnog dela prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske koja broji samo devet klubova, ali to ne bi trebalo da smeta crveno-belima iz grada na Savi. Osvojeno treće mesto nakon prvog dela šampionata i dobra bodovna zaliha garant su mirnijeg proleća.
-Iskreni da budemo jesenas smo ostvarili mnogo bolju poziciju i bodovni skor nego što smo očekivali, predviđali smo mnogo težu situaciju, ali na svu sreću sve se dobro i povoljno po nas završilo. Tu smo iza vodećeg tandema Krupa – Rudar Prijedor i u nastavku prvenstvene trke bi, po svemu, trebalo da izbegnemo stres od borbe za opstanak i svake utakmice koja bi imala prefiks kvalifikaciona, što unosi dodatnu nervozu i nestrpljenje – počeo je priču Siniša Đurić, direktor gradiškog prvoligaša.
Trener Nedžad Žerić koji je minulog leta došao iz Prijedora umesto Igora Jankovića (ustvari bila je to rotacija dva stručnjaka, jer je Janković otišao u Rudar Prijedor) prozivku je zakazao za 27. januar u 14 časova.
-Do prvog okupljanja u Novoj 2020. godini imamo još desetak dana i u ovom periodu, do prozivke, obavićemo razgovore i konsultacije unutar kluba na svim nivoima, odnosno zauzeti stav u kakvom obliku i formatu i sa kojim igračkim kadrom ćemo ući u nastavak takmičenja. Ima više razmišljanja – dodao je Đurić.
Prvi operativac Kozare je potom rekao u kom pravcu bi klub trebalo da ide u prolećnom delu Prve lige Republike Srpske:
-Nećemo gomilati igrače, a videćemo da osvežimo igrački kadar sa mladim fudbalerima koji su željni afirmacije i trebaju im utakmice, mogu da dođu i na pozajmicu. Svesni smo da smo od devete pozicije i ispadanja u niži rang daleko, a osim toga prvoligaški karavan će da bude proširen u idućoj sezoni na dvanaest klubova, što nam takođe ide u prilog. Pokušaćemo da u prvi tim ubacimo i naših nekoliko talentovanih juniora, da stasavaju i čeliče se, jer klub na njih najozbiljnije računa. Mnoge stvari biće jasnije posle prozivke na Svetog Savu, a do tada ćemo pokušati da dogovorimo neke stvari oko igračkog kadra.
Gradski stadion u Gradišci tokom zimskog odmora napustio je samo iskusni ofanzivni vezista Milovan Novaković koji će, po svemu sudeći, pojačati redove jesenjeg prvaka Prve lige Republike Srpske iz Krupe na Vrbasu.
-Raduje nas i ta činjenica da se igračima sviđa naša sredina, čak i oni kojima su ugovori istekli. U narednih nekoliko dana razgovaraćemo sa njima i nastojati da produžimo saradnju. Neće biti puno promena u našem timu u odnosu na jesen – rekao je na kraju Siniša Đurić, direktor Kozare.
Sportski žurnal


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8