XS
SM
MD
LG

Trka za Evropu počela

Branislav Krunić i Vico Zeljković

Bez obzira na svu euforiju koja je nastala nakon sjajnih jesenjih rezultata, u banjalučkom Borcu su zimske pripreme počeli mirno, bez pompeznosti i velikih priča. Ponajviše tome je “kumovao” šef stručnog štaba Branislav Krunić koji želi da sačuva pribranost, trezvenost i “čiste” glave svih na Gradskom stadionu, kako bi se cilj u nastavku prvenstva mnogo jasnije video i bio dostupniji.

Nakon prozivke izvršene pre sedam dana fudbaleri Borca obavili su testiranja i lekarske preglede, počeli su u laganom ritmu da treniraju, a iz dana u dan stručni štab polako dozira intenzitet treninga i postepeno uvodi igrački kadar u sve ono što će ga očekivati tokom prve polovine 2020. godine, prvo kroz pripreme, a potom i takmičenje u prvenstvu i Kupu BiH, takmičenjima putem kojim Banjalučani mogu da izađu ponovo na međunarodnu scenu, pet put pod barjakom Republike Srpske.

-Nije tajna da želimo da izađemo u Evropi, bio bi to veliki uspeh za sve nas posle povratka u Premijer ligu BiH iz Prve lige Republike Srpske, jer to nikom do sada nije pošlo za rukom da po povratku iz entitetskog ranga takmičenja odmah u prvoj sezoni u eliti dođe do pozicije koja vodi u evrokupove. Eto, želimo da budemo jedinstveni i po tome. To je Borac – optimista je Branislav Krunić, šef stručnog štaba jedinog krajiškog premijerligaša.

Glavnu fazu priprema Banjalučani će obaviti u turskom letovalištu u Antaliji gde će odigrati i najveći deo kontrolnih utakmica u kojima će tražiti željenu takmičarsku formu.

-Radićemo u Banjaluci do 25. januara, a onda idemo u Staru Pazovu, Sportski centar Fudbalskog saveza Srbije i tu ćemo odigrati prvi kontrolni susret protiv filijale Partizana ekipe Teleoptika. Na Svetog Savu, 27. januara, putujemo za Tursku, u svoju staru bazu, tamo ćemo odigrati pet utakmica i vraćamo se 12. februara. Generalka je sa Čelikom u Zenici 15. idućeg meseca sedam dana pred start proleća i našeg gostovanja u Širokom Brijegu – dodao je Krunić.

Borac je jesen završio na superioran način sa nizom od devet utakmica bez poraza, sa sedam pobeda i dva remija, koji su ga lansirali na deobu druge i treće pozicije sa sarajevskim Željezničarom u odnosu na kojem Banjalučani imaju bolji međusobni skor (0:0 i 3:0) i bodom manje od jesenjeg prvaka Sarajeva kojeg će u nastavku prvenstva voditi bivši igrač i trener Borca Vinko Marinović.

-Pred nama su ozbiljni izazovi u prvenstvu, zimujemo i u Kupu BiH tako da nas na proleće čekaju dva fronta ili bolje reći puta do cilja. Treba da budemo samo strpljivi, verujemo u ono što radimo i čekamo rezultate po zasluzi. Kako se budemo ponašali i odnosili prema fudbalu, tako će nam se i vratiti. Do sada je sve bilo u najboljem redu, nema sumnje da će tako da bude i na proleće. Polako, ali sigurno hvatamo zalet i nadamo se novim radostima, tačnije očekujemo ih tokom proleća, ali i značajnu podršku sa tribina i u javnosti, kao što je i jesenas bila – zaključio je na kraju Branislav Krunić, strateg banjalučlkog Borca.


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8