XS
SM
MD
LG

Cilje je jak Rudar Prijedor

Saša Stević

Nekako tiho, i bez velike pompe, fudbaleri Rudar Prijedora počeli su pripreme za prolećni deo Prve lige Republike Srpske u kojem će voditi glavnu bitku sa Krupom za titulu i povratak u Premijer ligu BiH. Dan posle prozivke trenera Igora Jankovića održana je i konferencija za novinare na kojoj su učestvovala dva direktora, Saša Stević, zadužen za sportski sektor i Boris Srdić, prvi operativac u klupskoj kancelariji.

-Održana su već tri treninga i atmosfera u timu je dobra. Planiramo da odigramo sedam kontrolnih mečeva. Prvi deo priprema obavićemo kod kuće, a potom sledi odlazak u Medulin gde ćemo biti trinaest dana i igraćemo na “Vinter kupu” sa jakim protivnicima. Kroz kvalitetne i jake pripreme želimo da stignemo do željene takmičarske forme za prolećnu premijeru i derbi u Krupi na Vrbasu – istakao je Saša Stević, sportski direktor Prijedorčana.

On se osvrnuo i na igrački kadar koji će u nastavku prvenstva nositi zeleno-crni dres “rudara” sa Sane.

-Vratili smo u naše redove Marinka Rastoku i Stefana Gavranovića koji su ponikli u Rudar Prijedor i u narednom periodu težićemo povratku bivših igrača u klub jer oni osećaju pripadnost. Cilj nam je da vratimo što više naših igrača koji sada igraju u drugim klubovima. Za sada nam je gorući problem na poziciji golmana. Tu je i talentovani napadač iz juniorskog tima Dragan Bilbija. U toku su pregovori i najkasnije do ponedeljka trebalo bi da ga rešimo i znamo ko će stajati između stativa na proleće. Klub su napustili Mirza Hamzabegović, Aleksandar Malbašić, Dragan Arežina, Haris Lezić, Slaviša Maksimović i Nebojša Mrkić, Milanu Šikanjiću je istekla pozajmica od strane banjalučkog Borca, ali će po svemu sudeći ostati kod nas i dalje – referisao je Saša Stević.

Prijedorčani, iako zaostaju osam bodova iza jesenjeg prvaka Krupe, i dalje se nadaju da u maju mogu prvi kroz cilj.

-Predaje nema, borićemo se sve dok postoji teoretska šansa, a mnogo toga će da zavisi od stratnog derbija 7. marta u Krupi na Vrbasu. Ta utakmica bi mogla da odredi dalji put i našeg najozbiljnijeg rivala i nas. Fokus će da bude na što kvalitetnijem radu i dobroj pripemi za proleće, čekaju nas teški zadaci i izazovi. Prednost Krupe nije nedostižna, ako budemo pravi. Ujedno ćemo da stvaramo i igrački kadar za budućnost – dodao je Saša Stević na kraju svog izlaganja.

Boris Srdić, direktor Rudar Prijedora istakao je da klub nastavlja sa realizacijom postavljenih ciljeva nove uprave koja je došla proteklog leta.

-Kako na sportskom, tako i na organizacionom, odnosno infrastrukturnom i marketinškom polju nastavljamo da realizujemo postavljene zadatke s ciljem unapređenja kluba na svim nivoima. Polako, ali sigurno realizujemo postavljene ciljeve iako je mnogo poteškoća i problema, jednu po jednu savlađujemo barijeru i idemo napred. Nastavili smo dalje sa sređivanjem stadiona, pomočnog terena, te igrališta u Ljubiji i na “Suvom” Prijedoru. Projektna dokumentacija za postavljanje reflektora na Gradskom stadionu je gotovo završena. Pred nama je sprovođenje tenderske procedure za izbor izvođača radova i nakon toga “svetliće” i naš stadion, što je jedan od uslova za takmičenje u Premijer ligi BiH. U narednom periodu jedan od akcenata stavićemo i na povratak publike na naš stadion. Važno je da stvorimo jak klub, organizaciono i takmičarski – istakao je Boris Srdić, prvi operativac “rudara” sa Sane.

 Minule jeseni juniori Rudar Prijedora bili su bili istinsko osveženje u Omladinskoj Premijer ligi BiH, izabranici trenera Srđana Marjanovića, koji je takođe izvršio prozivku, ostvarili sjajne rezultate.

-Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim partijama i rezultata i u nastavku prvenstva. Imamo optimalan fond igrača uprkos činjenici da će neki od juniora da zaigraju i za prvi tim. To nas čini posebno srećnim jer i jeste naš cilj da regrutujemo igrače za seniorsku ekipu. U tom slučaju mi nećemo biti oštećeni, a dobićemo još veći motiv da radimo bolje i kvalitetnije u narednom vremenu. Mi ćemo se spustiti generaciju niže i među kadetima tražiti nove juniore, a nastojaćemo i da dovedemo nekoliko talentovanih igrača iz klubova iz okoline – rekao je Srđan Marjanović, trener juniorskog tima Rudar Prijedo


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8