XS
SM
MD
LG

UEFA prihvatila odluke Fudbalskog saveza Republike Srpske

Predstavnici UEFA proteklih dana su boravili u Sarajevu i održali sastanke sa predsjednicima Pravnog komiteta Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, te predsjednikom Pravne komisije Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Nakon dužih i konstruktivnih razgovora zaključeno je da je smjena unutar Fudbalskog saveza Republike Srpske urađena u skladu sa Statutom i entitetskog i krovnog saveza. Dakle, opoziv Mileta Kovačevića sa pozicije predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske, ako je i bio upitan, više nije. Zaključeno je da je sve u tom postupku rađeno po pravilima, a predstavnici UEFA su zatražili da se narednih mjeseci u oba saveza izborni proces obavi  vrlo transparentno.

Zaklučeno je i da se u narednim danima izvrši usaglašavnje Statuta Fudbalskog saveza Republike Srpske sa Statutom Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, ali i da se Statut krovnog saveza usaglasi sa EUFA statutom. Sve te promijene se uglavnom tiču načina izbora članova Izvršnog odbora, te njegovo popunjavanje i ženama.