XS
SM
MD
LG

Borac hoće Zakarića

Goran Zakarić

Posle Mladena Kukrike i Marina Galića na banjalučkom Gradskom stadionu se čekaju nova imena. Neka su se od njih i pojavila u javnosti, međutim još uvek novi transfer nije potvrđen iako se radi o prestižnim fudbalskim kvalitetima i poznatim fudbalerima.

U Borcu su “oko bacili” na Brazilca Vinisijusa Arauža, napadača koji je svojevremeno nastupao za špansku Valensiju, danas igra u otadžbini u drugoj ligi i želi da se vrati u Evropu. Kontakti sa ovim fudbalerom su uspostavljeni, ali mala je verovatnoća da će igrač iz najfudbalskije zemlje na svetu ovog kalibra stići u neatraktivnu Premijer ligu BiH.

-Agencija koja zastupa Brazilca je uspostavila kontakt s nama, pričali smo na ovu temu, ali moram da kažem da su njegovi finansijski uslovi izuzetno zahtevni, pomalo i nerealni za naše prilike. Mi smo dali ponudu koju možemo da ispoštujemo sa sigurnošću i sada čekamo povratnu informaciju, tačnije odgovor – istakao je Vico Zeljković, predsednik Borca.

Na meti Banjalučana se našao i štoper Crvene zvezde Srđan Babić koji je inače ponikao u Borcu. Zlatni orlić i šampion sveta sa Novog Zelanda 2015. godine istakao je da je u ovom trenutku nerealno da se vrati na Gradski stadion, međutim gde ima dima uvek ima i vatre. Status Babića umnogome će da zavisi da li će štoper beogradskih crveno-belih Miloš Degenek ostati na Marakani ili će karijeru nastaviti u Saudijskoj Arabiji. Ukoliko Degenek napusti srpskog šampiona onda se otvara mogućnost da Babić zauzme njegovo mesto u odbrani ispred gola Milana Borjana, u suprotnom tražiće sredinu gde može da igra u kontinuitetu.

-U ovom trenutku zaista nije korektno da pričamo o Srđanu Babiću na način da će se on vratiti u Borac. Crvena zvezda se nalazi na pripremama i on je sa ekspedicijom Beograđana na Kipru. Na ovu temu jesmo razgovarali sa čelnicima kluba, ali ne i sa igračem. Mislim da je teško u ovom trenutku bilo šta preciznije reći – dodao je Vico Zeljković.

Još jedan bivši fudbaler beogradskih večitih rivala nalazi se na meti crveno-plavih, a reč je o levom bočnom ofanzivcu Goranu Zakariću koji je prethodnu sezonu proveo u rumunskoj Univerzitateti iz Krajove.

-Obavili smo razgovor sa Zakarićem i on je bio potpuno iskren i otvren u njemu, prezentovao nam je svoje planove. Njegova prevashodna želja je da karijeru nastavi u inostranstvu, tačnije Turskoj. Naglasio je da će mu Borac biti prva opcija ukoliko ne pronađe inostrani angažman, tako da ćemo morati da sačekamo još neko vreme. Naša želja je da Zakarić dođe u Borac, ali ne zavisi sve od nas, već od raspleta oko njegove potrage za angažmanom van Balkana – objasnio je prvi čovek Banjalučana.

Još jedan fudbaler iz Superlige Srbije je interesantan crveno-plavima. Na meti jedinog krajiškog premijerligaša nalazi se i igrač novosadskog Proletera Stefan Čolović.

-I jesenas smo želeli da angažujemo Čolovića, malo je nedostajalo da dođe u Borac, međutim zakočio ga je ugovor sa Novosađanima koji važi do leta ove godine. Sada se otvorila ponovo opcija da ga dovedemo, videćemo u kojem pravcu će se dalje razvijati stvari. Nismo odustali od njegovog angažmana – zaključio je na kraju Vico Zeljković, predsednik Borca.


Radnik 5 : 1 Zvijezda 09
Željezničar 1 : 0 Tuzla Siti
Velež 2 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 1 Mladost
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Sloboda 2 : 1 Čelik
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 22 13 6 3 45
2 Željezničar 22 12 6 4 42
3 Zrinjski 22 11 5 6 38
4 Borac 22 10 6 6 36
5 Tuzla Siti 22 10 5 7 35
6 Radnik 22 10 4 8 34
7 Široki Brijeg 22 8 8 6 32
8 Velež 22 9 5 8 32
9 Sloboda 22 4 9 9 21
10 Mladost 22 4 6 12 18
11 Čelik (-3) 22 5 5 12 17
12 Zvijezda 09 22 1 5 16 8