XS
SM
MD
LG

Samo Ćetković izostao

Nikola Ćetković

 

Zoran Ćurguz šef stručnog štaba Željezničara s banjalučkog Predgrađa izvršio je prozivku za prolećni deo takmičenja u Prvoj ligi Republike Srpske. Cilj Banjalučana je da i u drugom delu šampionata zadrže visoke pozicije na tabeli i pokušaju da napreduju od trenutnog četvrtog mesta.

Na prvom okupljanju u 2020. godini treneru Ćurguzu odazvalo se 25 fudbalera, jedini je odsutan bio, i to opravdano, talentovani čuvar mreže Nikola Ćetković, koji je prethodnih dana boravio u Lisabonu i trenirao je sa igračima portugalskog velikana Sportinga.

-Nikola je dobio nekoliko dana produženog boravka, pa će nam se naknadno priključiti na pripremama. Tokom zime nismo menjalu igrački kadar i nastojaćemo da imamo što manje promena. Za sada nas niko nije napustio, ali nismo doveli ni pojačanje. Jednostavno, sa starim i proverenim snagama ući ćemo u drugi deo šampionata. Za neke naše igrače postoji interesovanje premijerligaških klubova BiH, međutim za sada još uvek nema zvaničnih ponuda – istakao je Zoran Ćurguz, šef stručnog štaba Željezničara.

Kako smo uspeli da saznamo David Čolić i Luka Malić se nalaze na meti Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Ovaj premijerligaš želi da angažuje mlade fudbalere iz Banjaluke, a u narednim danima trebalo bi da bude poznato više detalja oko ovih eventualnih transfera.

-Kompletne pripreme obavićemo u našem gradu gde imamo odlične uslove i terene. Planirali smo da odradimo 45 treninga, ali isto tako i da odigramo pet prijateljskih utakmica u kojima ćemo da tražimo takmičarsku formu. Kombinovaćemo rad, a sve ćemo da obavimo na našem terenu na Predgrađu, na veštačkoj podlozi. Verujem da ćemo kvalitetno sprovesti rad i potpuno spremno dočekati start nastavka prvenstva – rekao je Zoran Ćurguz.

Prvu prijateljsku utakmicu fudbaleri Željezničara odigraće 1. februara protiv federalnog prvoligaša Zvijezde iz Gradačca. Nakon toga, 8. februara sledi duel protiv drugoligaša Sloge iz Doboja, a 15. seledećeg meseca i meč sa Ljubićem iz Prnjavora, takođe drugoligašem Republike Srpske sa zapada. Bratstvo iz Gračanice, još jedan federalni prvoligaš, biće rival 21. februara, a generalna proba zakazana je za 29. februar protiv Kozare iz Gradiške.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8