XS
SM
MD
LG

Dekić hoće trofeje

Ranko Dekić

Pred fudbalerima Krupe su prvi pretrčani kilometri u 2020. godini, ali i uvodni treninzi na kojima je šef stručnog štaba Zoran Marić sagledao u kakvom stanju su se igrači vratili radnim obavezama posle zimskog odmora. Stanje je, po prvim procenama, zadovoljavajuće i prvoligaš iz kanjona Vrbasa u nastavak šampionata Republike Srpske ulazi optimistički i sa punim samopouzdanjem.

Jedan od igrača koji se već na startu januarskih priprema žestoko nameće u radu jeste svakako univerzalac Ranko Dekić koji bi trebalo da bude jedna od karika oslonaca Krupljana u drugom delu prvenstvene trke. Jesenas je imao oscilacije u prvom redu zbog neugodne i neprijatne povrede trbušnog zida.

-Sada je, hvala Bogu, sve u najboljem redu i spreman sam za nove izazove koji su ispred mene kao pojedinca, ali i kluba čiji dres nosim. Iza nas je zimski odmor koji nam je prijao jer smo nakon završetka polusezone ostali dodatno da treniramo i igramo prijateljske utakmice zbog činjenice da liga broji samo devet klubova i da prvenstvo kratko traje. Napunili smo akumulatore i kroz ove pripreme ćemo pokušati sve to još više da nadogradimo – rekao je Ranko Dekić, fudbaler Krupe.

Krupa je jesenji šampion sa osam bodova više u odnosu na drugoplasirani Rudar Prijedor koji joj je, ujedno, najbliži pratilac, ali i jedini ozbiljan konkurent.

-Stekli smo lepu prednost u odnosu na klub u kojem sam ponikao, Krupa i Rudar Prijedor će do poslednjeg voditi bitku za titulu i povratak u Premijer ligu BiH. Biće to zanimljiva trka. Već na startu proleća, na našem stadionu, igramo derbi koji će, po svemu, usmeriti dalji tok prolećnog dela prvenstva. Nadamo se najboljem, optimisti smo jer smatramo da imamo bolji i kvalitetniji timo, što ćemo morati da dokažemo i na terenu. Igrama i rezultatima naravno i da osvajamo pehare koji nas i te kako interesuju – dodao je Dekić.

Iako su postojale određene ponude iz drugih klubova iz Republike Srpske i BiH, pa čak i inostranstva, Ranko Dekić je ostao u Krupi na Vrbasu.

-Nigde ne žurim. Bilo je kontakata sa pojedinim klubovima, ali sam ugovorom vezan za Krupu, tako da pri eventualnom odlasku i klub se pita. Osećam da ovde još više mogu da napredujem i usavršavam se i mislim da nisam pogrešio što ću i na proleće nositi plavi dres Krupe. Uvek postoji mogućnost, u slučaju sjajne ponude, da se ode u inostranstvo, međutim ono za mene u ovom trenutku nije prioritet. Želim da budem deo generacije koja će da uđe u klupsku istoriju zapisana kao šampionska – rekao je Ranko Dekić.

Prvoligaš iz Krupe na Vrbasu je jesenas, pod vođstvom novosadskog stručnjaka Zorana Marića, odigrao 27 utakmica svih karaktera i nijednu nije izgubio. Ostvarene su 22 pobede i pet remija.

-Igrali smo sjajno, to se vidi i po rezultatima. Trener Marić je uneo nešto novo u naš rad, od starta smo znali šta hoćemo i želimo. Ušli smo u pobednički ritam i bilo bi lepo da ga nastavimo i u drugom delu prvenstva. Atmosfera u klubu je odlična, čalnici Krupe su nam obezbedili sve potrebne uslove i logistiku i u takvom ambijentu je milina raditi. Finalni deo priprema obavićemo na Jadranu što će da bude za nas jedno novo iskustvo. U Medulinu će se videti koliko i šta možemo. Očekujem još bolje proleće nego što je to bila jesen i da se konačno obradujemo i trofeju u Kupu Republike Srpske – završio je svoje izlaganje Ranko Dekić, prvotimac Krupe.

 

 

 

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8