XS
SM
MD
LG

KBV „Derventa“: Pozivamo nove kik-boksere, a po prvi put kreću i crossfit treninzi

Nakon praznika i zimske pauze, Klub borilačkih vještina /KBV/ „Derventa“ nastavlja sa radom u novom ruhu, ali i sa novim dimenzijama treninga.

Pored kik-boks treninga za članove kluba koji su ponedjeljkom i petkom od 19:30 časova i četvrtkom i utorkom od 19 sati, radiće se odvojeno i sa onima uzrasta od 7 do 13 godina ponedjeljkom, srijedom i petkom od 18:30 časova.

„Za sada imamo veliki broj i takmičara, ali i rekreativaca, kada je riječ o kik-boksu. Cilj nam je da u narednom periodu još više omasovimo ovaj sport u našem gradu, a u prilog tome idu i dobri rezultati naših sportista“, kažu iz ovog kluba, koji je protekle godine imao i najboljeg sportistu Dervente u ženskoj konkurenciji Tamaru Radovanović.

Takođe, organizovani su i rekreativni kik-boks treninzi i kik-boks za žene, takmičarski treninzi i privatni, tačnije rad na fokuserima.

Pored kik-boksa za žene, za pripadnice ljepšeg pola tu su i „funkcionalni treninzi“, koji označavaju koncept treninga kojim se utiče na istovremeni razvoj što većeg broja motoričkih i funkcionalnih sposobnosti i osobina, te na sastav tijela.

„Drugim riječima, funkcionalni trening će uticati na razvoj motoričkih sposobnosti, tačnije snagu, koordinaciju, ravnotežu, mišićnu izdržljivost, brzinu, fleksibilnost i drugo, ali i energetski sistem, te na smanjenje masnog tkiva i povećanje mišićne mase. Ono što razlikuje ovaj trening od nekih drugih treninga nije njihova ne-funkcionalnost, već izbor rekvizita, vježbi te definisanje trenažnih operatora u smisleni trening“, ističu iz KBV, te dodaju kako funkcionalni trening priprema mišiće na zajedničko djelovanje u svakodnevnim životnim aktivnostima, a s obzirom da istovremeno koristi različite mišiće iz više mišićnih skupina, funkcionalni trening stavlja naglasak na mišiće corea i stabilnost koju oni daju cijelom tijelu.

Ovi trenizi održavaće se utorkom i četvrtkom od 18:30, te subotom od 11 časova.

Novu dimenziju treninga donijeće CrossFit, trening koji traje oko sat vremena. Poseban nagalsak kog ovih treninga jeste da je u grupi lakše trenirati, jer se tako lakše uči, a i napore je lakše izdržati.

„CrossFit predstavlja izvođenje konstantno variranih funkcionalnih pokreta pod visokim intenzitetom. Ti funkcionalni pokreti preuzeti su iz gimnastike, tačnije zgibovi, propadanja, čučnjevi i ostale vježbe sa svojom težinom. Takođe, tu su i treninzi sa opterećenjem i kardio vježbe, te u određenim obrascima koji stalno variraju dovode ljudsko telo do napretka u svakom mogućem smislu kada su u pitanju fizičke performanse“, navode iz ovog kluba, te dodaju da razvijanjem snage, eksplozivnosti, fleksibilnosti, izdržljivosti, preciznosti i koordinacije, svako pravi daleko bolju verziju sebe i uživa u svim prednostima fizičke superiornosti.

Sve treninge, budnim okom pratiće nastavnik fizičkog vaspitanja Željko Grujić, a treninge će voditi prvi čovjek KBV „Derventa“ Nikola Đurić.

Inače, KBV “Derventa”, nalazi su TC Milineijum, I sprat, a kontaktirati ih možete i na broj +387 65 757 928 ili na meil klubborilackihvjestina@gmail.com.