XS
SM
MD
LG

Hrvati i Grci najbolji trećeg dana na Ravnoj planini

Trećeg dana FIS trke na Ravnoj planini na rasporedu je bio slalom, koji se ujedno bodovao i za juniorsko prvenstvo Bosne i Hercegovine, a danas su najviše uspjeha imali skijaši iz Hrvatske i Grčke.

U muškoj konkurenciji najbrži je bio Hrvat, Tvrtko Ljutić. On je dvije trke prošao u vremenu 1:43.03, te je za sedamnaest stotinki bio bolji od svog sunarodnjaka Filipa Krote. Na treće mjesto, sa 20 stotinki zaostatka, stigao je Grk, Joanis Proios.  Podijum je i danas izmakao domaćem takmičaru pod zastavom Srbije, Strahinji Stanišiću. Stigao je on na četvrto mjesto sa zaostatkom od 92 stotinke za pobjednikom. Peto mjesto je pripalo danas najboljem Slovencu, Anžeu Gartneru, dok je najbolji bh. skijaš ovog dana bio Dino Terzić, koji je trku završio na šestom mjestu sa 2.10 sekundi zaostatka za pobjednikom. Dalje slijede Jan Rehtenberg iz Češke, Slovenac Rok Stojanović, Hrvat Dario Komšić, a najboljih deset zatvara Tim Tršan iz Slovenije. Na startu današnje trke pojavio se i još jedan Paljanin, Strahinja Đokanović, a on je u poretku zauzeo 19 mjesto, a prva dva dana odlični Marko Šljivić nije uspio završiti prvu vožnju.

Kod djevojaka, do pobjede je stigla Grkinja Maria-Eleni Tsiovolou sa vremenom 1:52.59. Iza nje je sa 66 stotinki zaostatka stigla Hrvatica, Valerija Knežević, dok je treće mjesto sa već ogromnim zaostatkom od 3.45 sekundi osvojila ponovo Vasilisa Novikova iz Rusije. Nije ovo bio dobar dan za skijašice, pa je tek njih sedam uspjelo da završi trku, a među onima koje nisu uspjele da ostvare plasman bile su i dvije predstavnice Bosne i Hercegovine, Maja Tadić i Esma Alić. Na četvrto i peto mjesto došle su dvije Slovenke, Tinkara Koren i Evita Kavšek, šesta je bila Marta Dinić iz Srbije, a posljednje mjesto u ovoj konkurenciji zauzela je Tamara Popović iz Crne Gore.

Sutra se na Ravnoj planini vozi još jedan slalom.