XS
SM
MD
LG

Biraju se najbolji

Arhiva

Uporedo sa žirijem, Organizacioni odbor manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske” predvođen predsednikom Dušanom Markovićem, vršiocem dužnosti prvog čoveka Fudbalskog saveza Republike Srpske, te potpredsednicima Vicom Zeljkovićem, predsednikom Borca i PFS Banjaluka i Tomom Marićem, predsedavajućim žirija, punom parom priprema završnu manifestaciju koja će biti održana u utorak, 18. februara s početkom tačno u podne u Kristalnoj dvorani banjalučkog hotela “Bosna”, u želji da cela manifestacija bude istinski spektakl i praznik sporta i fudbala Republike Srpske.

-U svakodnevnom smo kontaktu sa fudbalskim radnicima, entuzijastima i fudbalskim asovima koji trebaju da budu naši gosti. Činimo sve da ponos Fudbalskog saveza Republike Srpske, što i jeste manifestacija “Dan fudbala”, koja je i čuvena i znana ne samo u regionu, već u ovom delu Evrope, bude organizovana na vrhunskom nivou. Duboko verujemo da ćemo sve poslove veoma brzo završiti, jer radimo danonoćno, a onda uživati na završnoj svečanosti, jer odajemo priznanje fudbalu kao igri, a ja bih rekao i kao filozofiji života mladog čoveka. Na to nas obavezuje i naša velika sportska istorija, koju su obeležili i dvojica fudbalera Velimir Sombolac i Tomo Knez, osvajači osvajači olimpijskog zlata u Rimu 1960. godine i reprezentativci Jugoslavije koja je bila viceprvak Evrope i četvrta na svetu – rekao je Dušan Marković.

Vico Zeljković, potpredsednik Organizacionog odbora se nadovezao:

-Uživam u radu oko organizacije naše manifestacije jer ona na poseban način obeležava i veliki povratak Fudbalskog kluba Borac, ali i ukupan fudbal Republike Srpske, koji smo nakon turbulentnog perioda usmerili u pravcu njegovog daljeg razvoja i ostvarenja novih velikih sportskih pobeda. Ponosan sam i što ma gde da sam pomenuo manifestaciju “Dan fudbala Republike Srpske” ljudi pokazuju veliko poštovanje što istovremeno govori da je ona svoju veliku zadaću – afirmacija fudbala ostvarila na najbolji mogući način. Koristim i ovu priliku da se zahvalim našim partnerima u organizaciji ove manifestacije Ministarstvu porodice, omladine i sporta i najčitanijem sportskom dnevniku Sportskom žurnalu.

Predsednik žirija, koji je već odradio dobar deo posla, novinar i pisac Tomo Marić, inače savetnik u Ministarstvu porodice, omladine i sporta, u ime svih članova žirija kaže:

-Članovi žirija su najistaknutiji sportski novinari Republike Srpske i zaista je pravo zadovoljstvo sa njima sarađivati, jer s koliko oni odgovornosti, upućenosti i stručnosti prilaze svakom imenu i prezimenu koje je kandidovano za nagrade mene jednostavno oduševljava. Nije lako među najboljima izabrati najboljega, ali ja sam uveren da će ovaj žiri svoj deo posla obaviti na zadovoljstvo svih ljubitelja fudbala.

U narednim danima članovi Organizacionog odbora, koji imaju i svoje obaveze u klubovima i samom Savezu, svu svoju energiju usmeriće kako bi deveti “Dan fudbala Republike Srpske” bio na nivou kakav i očekuje fudbalska javnost Republike Srpske, čak i da nadmaši sve prethodne.

 

PREDLOŽENI KANDIDATI

NAJBOLjI FUDBALER – NAGRADA “VELIMIR SOMBOLAC”

1. Velibor Đurić (Radnik, Bijeljina)

2. Stojan Vranješ (Borac, Banjaluka)

3. Jovo Lukić (Krupa, Krupa na Vrbasu)

 

NAJPERSPEKTIVNIJI IGRAČ – NAGRADA “SRĐAN KAČAR”

 

1. Jovan Bokić (Leotar, Trebinje)

2. Nikola Turanjanin (Borac, Banjaluka)

3. Vladimir Bradonjić (Radnik, Bijeljina)

 

NAJBOLjI TRENER – NAGRADA “ILIJA MILjUŠ”

 

1. Mladen Žižović (Radnik, Bijeljina)

2. Branislav Krunić (Borac, Banjaluka)

3. Zoran Ćurguz (Željezničar, Banjaluka)

 

NAJBOLjI FUDBALSKI RADNIK – NAGRADA “ILIJA PANTELIĆ”

 

1. Slobodan Đorđić (Bijeljina)

2. Milorad Subić (Derventa)

3. Goran Kosorić (Istočno Sarajevo)

 

NAJBOLjI SUDIJA – NAGRADA “RATKO KRAGULj”

 

1. Jovo Karić (Trebinje)

2. Damir Lazić (Brčko)

3. Dražen Marić (Bijeljina)