XS
SM
MD
LG

Valjić generalni sekretar

Ognjen Valjić

Ognjen Valjić, nekadašnji internacionalni sudija sa FIFA znakom izabran je sinoć za novog generalnog sekretara Fudbalskog saveza Republike Srpske na prvoj sednici Izvršnog odbora pod predsedavanjem novog prvog čoveka Vice Zeljkovića.

- Dosadašnji generalni sekretar Goran Ćejić ostaje uposlenik Saveza i on će biti raspoređen u Odel za licenciranje, dok je novi generalni sekretar FSRS Ognjen Valjić – istakao je predsednik Vico Zeljković.

Ognjen Valjić je posle imenovanja istakao:

- Ovo je za mene novi izazov i nastojaću da u potpunosti opravdam ukazano poverenje i radim profesionalno po standardima u skladu sa našim aktima, ali i dokumentima FS BiH, UEFA i FIFA. Istu funkciju sam obavljao i u Područnom savezu Banjaluka, ovo za mene nije novina, ali funkcija u FSRS je svakako veliki izazov za mene u sportskoj karijeri i trudiću se da ovu funkciju obavljam korektno u interesu fudbala, klubova i Saveza.

Početkom jula prošle godine, nezadovoljan radom i ponašanjem tadašnjeg predsednika Fudbalskog saveza Republike Srpske Mile Kovačevića, kao i skraćenjem Prve lige Republike Srpske na deset klubova, koja je kasnije okrnjena zbog odustajanja OFK Sloge iz Gornjeg Crnjelova, Rade Vasiljević iz Foče je podneo neopozivu ostavku na članstvo u “fudbalskoj vladi” Republike Srpske, a od sinoć u ime PFS Trebinje njegovo mesto zauzeo je Žarko Laketa, prvi čovek ovog područja.

Po predlogu Područnog Fudbalskog saveza Doboj za člana Takmičarske komisije FSRS, odnosno komesara Druge lige Republike Srpske, grupa zapad imenovan je Dragomir Simić iz Šamca, te je tako popunio upražnjeno mesto odlaskom Đorđa Starčevića iz Gradiške, koji je bio predsednik ovog tela, a sada je to Mile Mandić iz Kozarske Dubice, dosadašnji komesar drugoligaškog zapada. Treći član Takmičarske komisije i komesar za takmičenje Druge lige, grupa istok je ostao Radisav Zeković iz Rogatice.

Tačka dnevnog reda o razrešenju dva člana Izvršnog odbora koji nisu učestvovali u radu ovog tela poslednjih nekoliko meseci Nikole Dakića (Novi Grad) i Rodoljuba Oljače (Gradiška) je skinuta s dnevnog reda, a od Dakića i Oljače će biti zatraženo izjašnjenje da li žele dalje, do kraja mandata, da učestvuju u radu “fudbalske vlade” Republike Srpske.

Na sinoćnjoj sednici Izvršog odbora FSRS dužnosti je razrešen i Vitomir Misimović iz Gradiške, a ovo područje će u narednim danima predložiti kandidata za njegovu zamenu.