XS
SM
MD
LG
25.01.2020 Administrator DC

Bajević otvoreno: Severnu Irsku moramo dobiti

Juče je u Sarajevu održana pres konferencija na kojoj je predstavljen novi selektor bh tima, Duško Bajević I članovi njegovog stručnog štaba. Prvi se novinarima obratio Elmir Pilav, direktro sportskog sektora FS BiH I on je novinarima saopštio sastav štručnog štaba:

 - Meni je zadovoljstvo i čast da vas obavijestim o odlucio IO. Imenuju se u stručni štab A reprezentacije: Zvjezdan Misimović, v. d. tehničkog direktora, Darko Ljubojević, Rusmir Cviko, Slaven Musa i Eldin Jelešković, Emir Spahić. Trener golmana još nije izabran, rekao je  je Elmir Pilav, a nakon toga se medijima obratio nekadašnji as Veleža Duško Bajević. Na početklu je istakoa da mu je čast da bude selektor bh tima:

- Kada  mi je predednik Elvedin Begić predložio da budem selektor, nisam u prvom momentu toliko o tome razmišljao. Vremenom kada smo pokušali da nađemo adekvatno  rešenje, dani su bili sve kraći, a ja sve bliži konačnoj odluci. Vreme koje sam proveo u FSBiH me ponukalo da prihvatim. Ponosan sam i veliko mi je zadovoljstvo da pokušam da reprezentaciju odvedem na Evro. Moramo videti šta je pred nama, rekao je Bajević.

Bajević je medijima saopštio da da je razgovarao sa nekoliko igrača, a među njima i sa  Ognjenom Vranješom. Istakao je Duško da niko, pa ni Vranješ nije otpisan.


- Razgovarao sam sa Ognjenom, on je dao mnogo reprezentaciji. Poziv u reprezentaciju zavisi od njega. Razgovaraću još jednom s njim, ali sve od njega zavisi. Na svakog igrača računam, svako ko je spreman nam treba. Ako želimo da imamo ozbiljnu reprezentaciju, moramo imati najbolje na raspolaganju, istakao je Bajević.

Dotakao se Duško Bajević i atmosfere u reprezentaciji i konstatovao je da dobar ambijent postoji i da ga treba čuvati:

- Radićemo na tome ambijentu  i već smo počeli. Razgovaraćemo sa svima, objasnit o čemu se radi. Momci su ozbiljni, igraju u velikim klubovima i moraju to ponašanje da primijene ovdje.

Bh tim očekuje naravno polufinalni baraž za Evro, a protivnik je tim Severne Irske. Igra se na Biliom polju:

- Već se pripremamo za prvu utakmicu i ona nas sada zanima. Još ćemo se skupiti da dođemo do glavnog tima i glavne slike selekcije Sjeverne Irske. Imamo dosta tih informacija, ali treba nam još. Analiziraćemo i druge dvije selekcije u baražu. Moramo pratiti i naše igrače da vidimo njihove forme i bićemo dobro obaviješteni. Imamo malo vrmena za pripreme, ali kako nama tako i našim prvim gostima. Igrali smo sa Sjevernom Irskom u Ligi nacija  Znamo sve što nam treba i videćemo šta nas očekuje. Upoznaćemo se sa snagom protivnika i nadam se da ćemo uspeti da savladamo prepreke koje imamo, rekao je Bajević i dodao:

- Te utakmice koje smo igrali s njima će nam pomoći, ali imamo najavu da će i oni mijenjati selektora.

Morao se Bajević dotaći i dela reprezentativaca koji nisu u prvom planu u svojim klubovima. Kaže da je to teško rešiv problem.

- Teško će se to rešiti. Naši igrači su talentovani, ali ne igraju. Nama je najvažnije iskustvo, tako da ove utakmice koje imamo, ne trebamo gledati ljepotu i igru, nama treba pobeda i ona je najvažnija.

Prvi protivnik je tim Severnu Irska, pa Bajević pravi strategiju za taj meč i ne krije odluku da se fokusira na iskusnije igrače:

- Ja sam rekao da na svakog igrača računam. Lulić je svojim poslednjim nastupom pokazao kakav je igrač i spreman je da pomogne. Imamo vremena dosta, nećemo da žurimo. Trebaju nam jasne smernice i sigurnost i nama i igračima. Ne smemo pogriješiti, može svaka greška da nas košta, ali kako nas, tako i njih. Vjerujem da će igrači dati sve od sebe da dobijemo Sjevernu Irsku, rekao je Bajević, te na kraju pres zaključio da ne razmišlja o nastavku mandata. On je praktično doveden da bh tim odvede na završnicu Evra, a o nastavku rada na poziciji selektora kaže:

- Ne razmišljam o nastavku mandata, samo o prvoj utakmici i ne znam da li naš nastavak zavisi od rezutlata. Verujem u stručni štab, svaki od njih je vrlo ozbiljan. Vide reprezentaciju onako kako to gledam i ja. Imaju dosta tih stvari, koje mogu da urade. Vraćam se na to - mi moramo dobiti tu utakmicu, ne volim to govoriti, ali moramo, završio je Bajević.