XS
SM
MD
LG

Juriš na Prvu ligu

Završen je odmor i za fudbalere dobojskog drugoligaša Sloge prozivkom koju je izvršio šef stručnog štaba Milan Draganović, pa se tako “probudio” i stadion Luke u gradu na tri reke. Fudbalere su, na prvom okupljanju u 2020. godini, pozdravili predsednik kluba Miroslav Kršić, potpredsednik Murvet Bajraktarević i član uprave Zlatko Spasojević.

Plan treninga i priprema izneo je šef stručnog štaba Milan Draganović, a uprava na čelu sa Kršićem obezbedila je sve uslove za nesmetan rad, uz nesebičnu pomoć Gradske uprave i gradonačelnika Borisa Jerinića. Dobojlije će se na proleće boriti za jedno od prva dva mesta na drugoligaškom zapadu kako bi obezbedili povratak u proširenu Prvu ligu Republike Srpske od sezone 2020/21.

-Celokupne pripreme biće obavljene u Doboju, kao i na stadionima Naših krila u Kostajnici, Hajduka u Kožuhama i OFK Pridjela u Pridjelu donjem. Ovim putem je naš klub neizmerno zahvalan za ustupanje terena za rad od strane pomenutih sportskih prijatelja. Ambicije Sloge su jasne, a to je napad na titulu i ulazak u Prvu ligu Republike Srpske, gde je Slogi objektivno i mesto. Grad Doboj zaslužuje više od prvoligaša, zaslužuje premijerligaša – istakao je Milan Draganović, trener dobojskog drugoligaša.

Planirano je odigravanje prijateljskih utakmica, a prva je zakazana za 8. februar u Banjaluci protiv prvoligaša Željezničara kojeg trenira bivši strateg Dobojlija Zoran Ćurguz. Igraće se još protiv Zvijezde iz Gradačca, Vis Sim bau iz Kosove, Ljubića iz Prnjavora i Moševca.

Klub su napustili: Osmo Nuhanović, Slaviša Đedović, Ilija Šimić i Džoel Muhamed Henri Gouhan. Došli su Uroš Stamenković iz Laktaša, Marsel Mace iz Moševca, Nemanja Marković iz Vis Sim bau, Marko Novaković iz Naših krila, Ivan Martinović iz Žepča i Nikola Butigan iz TSV Havelse. Vode se pregovori sa još nekoliko igrača koji su zainteresovani za dolazak. U trenažni proces nakon povreda vraćaju se Predrag Trifković, Mihajlo Grahovac, Sergej Todić i Asmir Hadžikadunić.

Na prozivci su bili prisutni svi ostali igrači koji su nastupali u jesenjem dijelu i to: Mirano Jupić, Vladan Tomić, Dušan Ristić, Boris Andrić, Želimir Nikolić, Kristijan Ivešić, Aleksandar Janković, Srđan Đuranović, Obrad Starčević, Amir Hadžimujić, Enver Buljubašić, Stefan Vasiljević, Nikola Marmat i Aleksandar Cetić.

Grade se i infrastukturni prateći objekti, u toku je realizacija izgradnje terena sa veštačkom travom i reflektorima. Ova uprava Sloge je napravila mnogo u poslednjih godinu i po dana kada je u pitanju poboljšanje uslova za rad, treniranje i igranje zvaničnih utakmica.