XS
SM
MD
LG

Slavija najbolji klub Republike Srpske, Lazar Matić najbolji takmičar

Na juče održanoj redovnoj skupštini Ju jitsu saveza Republike Srpske, Ju jitsu klub Slavija proglašen je za najbolji klub u Republici Srpskoj.

Na taj način ponovljen je prošlogodišnji uspjeh i odbranjena je titula prvaka.

- Sa ponosom ističem da smo kao klub već šestu godinu za redom domaćini jednog međunarodnog turnira u našem gradu. 19. Oktobra u sportskoj „Slavija“ u Istočnom Sarajevu JJK Slavija je dočekala preko 300 takmičara, 50 sportskih radnika, trenera, sudija, novinara zatim preko 30 privrednika, zvaničnika i mnogih drugih sugrađana. Takmičili su se takmičari iz 7 zemalja okruženja. Činjenica da smo nastupili na 17 takmičenja ove godine u 8 različitih zemalja regiona i Evrope nam daje za pravo da godinu ocijenim izuzetno uspješnom za nas. U 2019. godini klub je na 17 takmičenja osvojio 89 zlatnih,40 srebrenih i 26 bronzanih medalja. Ponosimo se titulom prvaka Balkana koju je nastupajući za reprezentaciju Republike Srpske na Balkanskom prvenstvu osvojio Matić Lazar, dok je Bujak Davor postao viceprvak Balkana Na evropskom prvenstu održanom na grčkom ostrvu Heraklion, naš takmičar Matić Lazar postao je prvak Evrope! Njegov klupski kolega Bujak Davor postao je viceprvak evrope. Ovo je ukupno 5 Evropska medalja u poslednje tri godine, sa obzirom da je naš takmičar Blažić Danijel na Evropskom Seniorskom prvenstvu u junu 2017. ostvario istorijski rezultat za Republiku Srpsku osvojivši bronzanu medalju, kao i bronzana medalja koju je osvojio Golijan Dejan na Evropskom prvenstvu za kadete u Bukureštu 2017. godine, te bronzana medalja koju je osvojio Bujak Davor na Evropskom prvenstvu za kadete koje je održano u Bolonji 2018. godine, poručio je Danijel Blažić.

Pored svega navedenog, JJK Slavija je u 2019. godini uspio da osvoji i bronzanu medalju  u Jadranskoj ligi u konkurenciji sedam ekipa iz pet država.

.