XS
SM
MD
LG

Ko je donio ratnu zastavu?

Smučarski klub Bjelašnica na svojoj Fejsbuk stranici objavio je fotografiju sa otvaranja prestižnog Topolino kupa u Italiji, u gradu Folgarija, sa ratnom zastavom takozvane Armije BiH. Nakon izuzetno negativne reakcije fotos je uklonjen sa stranice Ski kluba Bjelašanica. Inače, saznali smo da su oni na Topolino kup otputovali uz odobrenje Ski saveza Bosne i Hercegovine.

Kompletna prijava je išla preko saveza. Omogućili smo im nastup, ali to nije bila najbolja bh  reprezentacija. Kako je nastup na tom takmičenju izuzetno skup ostavljena je bila mogućnost da klubovi koji žele  mogu da  pošalju svoje takmičare na ovaj Kup. Dakle na Topolino kupu, pored skijaša Bjelašnice  bilo je dječaka i djevojčica  iz drugih klubova. Da bi bili jednoobrazno obučeni dobili su i jakne reprezentacije Bosne i Hercegovine, odnosno Ski saveza BiH,  rekao nam je Igor Šljuka, predsjednik Alpske komisije Ski saveza Bosne i Hercegovine. 

Ostaje za sada nejasno ko je  na otvaranje takmičenja donio  ratnu zastavu takozvane Armije BiH. Više će se detalja sigurno znati po povratku iz Italije.

Sa skijašima su u Italiji nekadašnji trener bh reprezentacija Nedžad Mirojević, sada trener Ski kluba  Bjelašnice i predsjednik Ski saveza Federacije Bosne I Hercegovine Hamid  Kantardžić.