XS
SM
MD
LG

Često se vraća Derventi, rodnom mestu svog oca

Mladen Jutrić

DERVENTA – Rođen u Austriji pre 23 godine, Mladen Jutrić dolazi u rodno mesto svog oca, u Derventu, i to uvek kada mu prilike dozvoljavaju. Kaže da u „gradu na Ukrini“ žive brojni rođaci njegovog oca.

„Ostao sam na taj način vezan za Derventu. Vrlo rado, kada god mi se ukaže prilika, odmor provodim u Derventi i redovno pratim rezultate Tekstilca“, započeo je svoju priču Jutrić.

Danas u kiparskoj Doksi

Njegov otac Siniša Jutrić usadio mu je ljubav za fudbalskom loptom. Trenutno je Mladen na Kipru, član je Dokse.

„Otac je veliki zaljubljenik u fudbal, a i sam je igrao na amaterskom nivou. Moja braća i ja smo uvek išli sa njim na utakmice i između nas je uvek bila bar jedna lopta. Iako sam na početku bio ofanzivniji fudbaler, već u omladinskim selekcijama pokazalo se da sam dobar u defenzivnim zadacima i duelima, tako da sam zaigrao na poziciji štopera, gde sam se najbolje osećao i gde sam najbolje mogao da koristim i pokazem moje kvalitete“, rekao je Mladen Jutrić.

Učio u Salzburgu

Kaže da je pratio Nemanju Vidića, on mu je voljeni fudblaer i uzor, te nastoji da njegov stil igre što više usvoji.

„Sa 16 godina sam , odmah nakon napuštanja Salzburgove Red Bul omladinske akademije, počeo da nastupam u seniorskoj konkurenciji. Nakon tri sezone za dva trećeligaška kluba, sa 20 godina života, dobijam poziv drugoligaša Kapfenburga. Odigrao sam čitavu sezonu i bio standardan prvotimac“, zadovoljno će Jutrić.

Priča je tekla dalje...

„Nakon godinu dana sam trebao da napravim prvi transfer u inostranstvo, ali je igrom slučaja sve pošlo po zlu, tako da sam pola godine ostao bez kluba. Ipak,  vrlo brzo je preko agenata stigao poziv japanskog drugoligaša Ehimea iz Matsujame čiji je stručni štab smatrao da sam ja igrač kakvog trebaju. Japanci nisu oklevali, pa su nakon mog desetodnevnog boravka ponudili mi i profesinalni ugovor“, nastavlja ovaj mladić.

Svetlost u „zemlji gde sunce izlazi“

Mladen Jutrić

Odlazak  Mladena Jutrića u Japan bio je više nego zanimljiv.

I zanimljiv i težak, jer se radi o drugoj kulturi i drugom načinu života. Ipak, ja sam se super snalazio, a veliko olakšanje pružao mi je moj lični prevodilac koji mi je pomagao i na terenu i izvan njega. Kada je fudbal u pitanju, u odnosu na Evropu, razlike postoje i u taktici, kao i u fizičkim predispozicijama, jer su Japanci dosta hitri i veoma naporno se radi na treninzima, po čemu su poznati“, pojašnjava mladi sportista detalje jednogodišnjeg boravka u dalekoj zemlji.

Zimska akvizicija Dokse

Mladen Jutrić , Austrijanac sa korenima iz Dervente, od zimus je u kiparskoj Doksi iz Katokopijasa.

„Za sada, a tu sam već mesec dana, utisci su dobri i zadovoljan sam sa dolaskom u ovaj klub. Odmah sam dobio priliku da igram bez obzira što sam sa odmora stigao na Kipar gde je već u toku prvenstvo. Morao sam veoma brzo da se uklopim u ekipu i vratim u takmičarski ritam i sada nam je bitno da što pre krenemo u osvajanje bodova i zadržimo klub u Prvoj ligi. Na leto ću da se odmaram malo duže“, najavio je Mladen Jutrić.

Pogađamo i gde, na obalama Ukrine...