XS
SM
MD
LG

Krupa ne trpi nepravdu

U Fudbalskom klubu Krupa još uvek “premotavaju film” posle sramote koju im je naneo glavni sudija u meču protiv poljskog Zaglebja na međunarodnom turniru “Vinter kup” u Medulinu. Zoran Marić, šef stručnog štaba jesenjeg prvaka Republike Srpske, u dogovoru sa čelnicima kluba, povukao je ekipu sa terena u 71. minutu pri nerešenom rezultatu 1:1.

Naime, tada je ponovljeno izvođenje sumnjivog jedanaesterca dosuđenog za Poljake, a Krupljni nisu đeleli dalje da nastave utakmice u takvim okolnostima. Mnogo su igrači kluba iz Republike Srpske trpeli nepravdu, ali na kraju nisu mogli da izdrže svu torturu.

-Poveli smo zasluženo, veoma rano, u petom minutu, prelepim volej udarcem Josipa Miketeka, a onda je krenula lakrdija na igralištu. Sudija je “navlačio” sve  za našeg protivnika. Poljacima nemamo šta da zamerimo, oni su bili i te kako fer i korektni. Međutim, nismo mogli više da izdržimo, kap koja je prelila čašu bila je odluka glavnog arbitra da posle promašenog penala ponovi izvođenje najstrože kazne – rekao je Mladen Ilić, direktor Fudbalskog kluba Krupa.

Tako je propala lepa prilika da Krupljani za 90 minuta sagledaju svoje mogućnosti i sumiraju šta su do sada sve uradili.

-Penal koji je dosuđen za Zaglebje uopšte nije postojao, preko toga smo nekako prešli, ali nismo mogli da dozvolimo da nas neko ponižava i krade na očigled svih prisutnih. To nije bio fudbal, već režija. Ne interesuje nas kako će utakmica da bude registrovana jer se radi o međunarodnom turniru, jer neke stvari ne mogu da se podnesu. I za ovih 71 minut koji je odigran mnogo toga smo dobrog videli i mislim da smo na pravom putu – dodao je Mladen Ilić.

Ekipa Krupe je na “Vinter kupu” u Medulinu još u grupi sa premijerligašem BiH bijeljinskim Radnikom i Kolubarom iz Lazarevca, protiv kojih tek treba da igra. Četvrti susret na Jadranu Krupljani će odigrati za plasman.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8