XS
SM
MD
LG

Delujemo kao tim

Mihajlo Savanović

Јадранска клима апсолутно одговара фудбалерима Рудар Приједора. Амбијент у Медулину као да је удахнуо свежину у плућа “рударима” са Сане, попут племенитог кисика из боце, па изабраници тренера Игора Јанковића растрчано и максимално ангажовано делују, како на тренинзима, тако и пријатељским утакмицама против реномираних ривала.

У два одиграна кола на “Винтер купу 2020” Приједорчани су освојили два бода, одигравши нерешено 1:1 са пољском Сандјеком и победивши премијерлигаша БиХ мостарски Зрињски 2:0. О сјајној атмосфери у табору зелено-црних у Истри сведоче и фотографије из Медулина на друштвеним мрежама, баш као и речи офанзивца Михајла Савановића:

-Баш делујемо као тим, моћно, отресито и одговорно. Показали смо то у мечевима са Пољацима и Херцеговцима. Посебно против Зрињског смо приказали изузетно квалитетну партију, то говори и резултат, али и показује да имамо квалитет и снагу, потенцијал за премијерлигашко такмичење. Не одустајемо од титуле у Републици Српској и повратка у елиту.

Пред “рударима” је данас још једна утакмица у оквиру групе јаког међународног такмичења против чешког Знојма и тај меч ће одлучивати о победнику групе и финалисти.

-Биће то утакмица прави тест за нас, јесмо ли или нисмо за велику причу, али биће ипак да јесмо. Овакви сусрети доносе потребно искуство на међународном плану, корисне су то провере, надамо се најбољем против Чеха. Ако будемо на нивоу досадашњих игара не бринем се и верујем да ћемо играти за пехар победника турнира. Иако су нас сви пре такмичења унапред отписали ми смо их демантовали. Оно што је најважније колектив је наша најјача снага, као једна породица смо и то се одражава и на тренинзима и на утакмицама – јасан је Савановић.

На питање шта на личном плану очекује у пролећном делу првенства Михајло Савановић је рекао:

-Да “експлодирам”, фудбалски! Шалу на страну. Да оправдам поверење које у мене имају стручни штаб и управа клуба и дам максимум, допринесем остварењу такмичарских амбиција. За све је потребно време како би се коцкице сложиле у мозаик. Ми смо сада дошли до неке ситуације у којој би требало да сакупљамо и плодове нашег напорног рада. Још ако то све добије и покриће у резултатима, успећемо. Рудар Приједор ће у догледно време бити стабилан премијерлигаш.

Што се тиче пролећног дела првенства који за Приједорчане почиње дербијем у Крупи на Врбасу против јесењег шампиона Републике Српске Михајло Савановић каже:

-Та утакмица, на пролећној премијери, ће да одлучи даљи ток првенства, али и амбиције два клуба, најозбиљнија претендента за титулу и Премијер лигу БиХ. Крупљани су јесенас стекли осам бодова више што није недостижно, али је пролеће увек теже играти, притисак је већи, страх од грешке присутан, бреме големо… Потребна је и психичка стабилност и чврстина коју стичемо и овде у Медулину. Неће нас заварати нешто лошији резултати Крупљана, свесни смо да главни ривал у првенству има јак и квалитетан тим, који се доказао. Ми искуснији за једну полусезону, упознали смо се међусобно и време у којем смо заједно на најбољи начин смо искористили.

Нема сумње да је, ако је судити по вестима из Медулина, пред “рударима” са Сане топло и берићетно пролеће…

 

 

 

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8