XS
SM
MD
LG

Rudari na pravom putu

Rudar Prijedor

Fudbaleri Rudar Prijedora igraće u finalu tradicionalnog međunarodnog turnira “Vinter kup 2020” u Medulinu, a u sredu, 12. februara sastaće se sa premijerligašem BiH Radnikom iz Bijeljine. Biće to lepa prilika da trener Igor Janković vidi u kakvom raspoloženju i u kakvoj je trenutnoj formi njegov tim, ali i da se odmeri sa članom elitnog ranga kojem “rudari” sa Sane i streme.

U tri utakmice u grupi na pripremama u Istri Prijedorčani su remizirali sa poljskim timom Sandekja (1:1), potom su pobedili mostarski Zrinjski (2:0) i na kraju protiv Istre 1961 su preokretom u finišu meča stigli do drugog trijumfa  (2:1).

-Odigrali smo najkvalitetniju utakmicu protiv najjačeg rivala, pogotovo što je Istra 1961 protiv nas nastupila sa devet igrača koji su bili u protokolu protiv Varaždina i u prvenstvu Hrvatske, veče pre. Sigurno da nam ova pobeda mnogo znači. Vratili smo se iz rezultatskog zaostatka iako smo kod rezultata 0:0 promašili penal. Mislim da smo odigrali jako kvalitetno protiv ekipe čiji jedan igrač košta kao naš celi tim, ali to nema nikakve veze u fudbalu, videlo se i u ovo meču – istakao je Igor Janković, šef stručnog štaba Rudar Prijedora.

Bez obzira na dobre rezultate u Medulinu euforija nije zahvatila zeleno-crni tabor.

-Posle svega moramo da budemo čvrsto na zemlji, nema prevelike euforije. Ono što je važno je to da kako vreme prolazi rastemo kao ekipa i prikazujemo, pre svega, karakter, puno bolje taktički izgledamo na terenu. Po prikazanim igrama sasvim zasluženo igramo u finalu sa Radnikom i biće to dobra utakmica i provera za nas – dodao je trener Janković.

Učitelj “rudara” sa Sane je na kraju istakao da se vidi napredak u igri njegove ekipe što s eodrazilo i na pozitivne rezultate.

-Ponosni smo što smo uradili do sada. Ako nastavimo u ovom ritmu na pravom smo putu. Imamo dosta mladih igrača koji se pojavljuju u našem timu, usvajaju neke stvari na kojima radimo. Ekipa generalno izgleda bolje. Samo da budemo sa takvim pristupom i dalje možemo da se nadamo dobrim i pozitivnim stvarima i izrašćemo u vrhunski klub, što po svemu i zaslužujemo – jasan je bio Igor Janković, trener Rudar Prijedora.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8