XS
SM
MD
LG

Krstajiću prve čestitke u Banjaluci

Mladen Krstajić i Slavko Basara

Pre dve godine, na Časne verige, 29. januara 2018. Mladen Krstajić je zvaničnog promovisan za selektora fudbalske reprezentacije Srbije jer je tada “fudbalska vlada” sa Terazija 35 donela odluku da umesto Slavoljuba Muslina njegov naslednik bude njegov dotadašnji pomoćnik, nekadašnji reprezentativac, koji je vodio Orlove na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Krstajić nije bio u Beogradu na inauguraciji, već je za vesto o tome da je i zvanično postao selektor fudbalskog tima Srbije, i na taj način ušao u red fudbalskih velikana, koji su kroz vek postojanja sedeli na klupi nacionalnog tima, u početku velike Jugoslavije, potom one skraćene, pa i Srbije i Crne Gore i na kraju Srbije.

Prvo su mu, na novoj funkciji, čestitali Banjaluka i Republika Srpska, što je bio istorijski trenutak, da su Krajišnici ispratili novog selektora na mondijalski put. Nije to uradio ni Beograd koji mu je dao poverenje, a ni njegova Bijeljina u kojoj je napravio fudbalsko čudo, nego baš Grad na Vrbasu i manifestacija “Dan fudbala Republike Srpske” Ostaće to zapisano zlatnim slovima u istoriji fudbala Republike Srpske.

Na taj način Mladen Krstajić je još jednom pokazao koliki istinski fudbalofil, poštovalac Fudbalskog saveza iz Banjaluke, ali i Republike Srpske.

-Ovo što radi Fudbalski savez Republike Srpske sa Sportskim žurnalom i Vladom Republike Srpske, odnosno Ministarstvo porodice, omladine i sporta je za svaku pohvalu. Radi se o svetskovini svetskog glasa. Biti deo jedne ovakve manifestacije je ujedno i čast i privilegija. Uvek sam se rado odazivao pozivima iz Banjaluke, i u budućnosti će da bude tako. Ovde, u Banjaluci imam brojne prijatelje i ljude koje rezumeju ulogu fudbala, a “Dan fudbala Republike Srpske” je takva akcija da radi na afirmaciji i popularizaciji najvažnije sporedne stvari na svetu – istakao je Mladen Krstajić, nakon što je pred godine primao čestitke za imenovanje na poziciju selektora fudbalske reprezentacije Srbije.

Za kratko vreme u Bijeljini je od prosečnog Fudbalskog kluba Radnik stvorio respektabilno ime i takmičarsku ekipu, ne samo na domaćoj već i međunarodnoj sceni. Semberci su za pet godina koliko je Mladen Krstajić bio predsednik kluba osvojili Kup BiH, izborili istorijski plasman na međunarodnu scenu 2016. godine, a letos su igrali ponovo u UEFA kvalifikacijama za Evropsku ligu kao petoplasirani klub iz Premijer lige BiH.

-Ponosan sam na ono što smo uradili u Radniku iz Bijeljine za kratko vreme. U fudbalu je važna vizija i ideja – dodao je Krstajić.

Popularni Krle je na svečanosti “Dan fudbala Republike Srpske” u hotelu “Bosna” za 2017. godinu proglašen za najboljeg sportskog radnika dobivši nagradu “Ilija Pantelić”, koja čuva uspomenu na legendarnog golmana novosadske Vojvodine i reprezentativca Jugoslavije. Tada je na otvorenoj sceni dobio gromoglasan aplauz za sve ono što je uradio ne samo za Radnik i Bijeljinu, već i fudbal Republike Srpske i BiH.

Deveto izdanje manifestacije “Dan fudbala Republike Srpske” biće održano u utorak, 18. februara u Kristalnoj dvorani hotela “Bosna” u Banjaluci s početkom tačno u podne. Organizatori ove svetkovine su Fudbalski savez Republike Srpske, Vlada Republike Srpske, Ministarstvo porodice, omladine i sporta i Sportski žurnal. Neposredno pred dana odluke stručni žiri će održati još jedan sastanak na kojem će definitivno doneti odluku o laureatima.

 PREDLOŽENI KANDIDATI:

NAJBOLjI FUDBALER – NAGRADA “VELIMIR SOMBOLAC”

1. Velibor Đurić (Radnik, Bijeljina)

2. Stojan Vranješ (Borac, Banjaluka)

3. Jovo Lukić (Krupa, Krupa na Vrbasu)

NAJPERSPEKTIVNIJI IGRAČ – NAGRADA “SRĐAN KAČAR”

1. Jovan Bokić (Leotar, Trebinje)

2. Nikola Turanjanin (Borac, Banjaluka)

3. Vladimir Bradonjić (Radnik, Bijeljina)

NAJBOLjI TRENER – NAGRADA “ILIJA MILjUŠ”

1. Mladen Žižović (Radnik, Bijeljina)

2. Branislav Krunić (Borac, Banjaluka)

3. Zoran Ćurguz (Željezničar, Banjaluka)

NAJBOLjI FUDBALSKI RADNIK – NAGRADA “ILIJA PANTELIĆ”

1. Slobodan Đorđić (Bijeljina)

2. Milorad Subić (Derventa)

3. Goran Kosorić (Istočno Sarajevo)

NAJBOLjI SUDIJA – NAGRADA “RATKO KRAGULj”

1. Jovo Karić (Trebinje)

2. Damir Lazić (Brčko)

3. Dražen Marić (Bijeljina)