XS
SM
MD
LG

RFK Grafičar u fazi razvoja igre i adaptacije novajlija

RFK Grafičar - foto: M. Žižić

Sa dvonedeljnih priprema iz Antalije vratili su se fudbaleri RFK Grafičara. U turskom letovalištu trener Milija Žižoć je imao na raspolaganju 21 igrača i tri golmana. Odigrtali su četiri utakmice sa Lođom i Legnicom iz Poljske, Petrolulom iz Rumunije i Podbrežjem.

- Radili smo vrlo intezivno i ozbiljno. Nalazimo se u fazi razvoja igre i adaptacije mladih igrača pristiglih u proteklom prelaznom roku. Vidi se da će im trebati vremena da se adaptiraju na seniorske zahteve koje zahteva takmičenje u Prvoj ligi. Rezultati utakmica su varirali, i imao sam priliku da vidim u kojim segmentima igre izgleda dobro a šta treba da se popravi i podigne na željeni nivo. Vrlo jasno se tokom priprema formirao krug igrača koji će podneti odgovornost i izneti teret prvenstva - zapažanja su trenera Žižića sa priprema u Turskoj. 

Fudbaleri su dobili dva dana slobodno i od sutra nastavljaju sa trenažnim procesom. Do početka prolećnog dela prvenstva ostalo je nešto više od deset dana i Grafičar će odigrati još jednu kontrolnu utakmicu u subotu sa Smederevom. Biće to prilika da trener Žižić razjasni još neke dileme oko startnih jedanaest.

- Nismo odstupili od ideje da razvijamo mlade i perspektivne igrače. To je do sada funkcionisalo jako dobro, i najbolji primer su naša dva bivša igrača Gavrić i Nikolić koji su se izborili za značajnu minutažu u Crvenoj zvezdi. Raduje činjenica da smo u odnosu na decembar još više podmladili redove i samim tim, otvara se mogućnost da još neki talentovani igrač iskoči u prvi plan i nametne se crveno-belima - naglasio je cenjeni stručnjak.