XS
SM
MD
LG

Sofiji priznanje portala Sportdc.net

Dragan Škrba i Sofija Krajšumović

Na manifestaciji Dan fudbala, juče u banja Luci priznanje našeg portala za najbolju fudbaleru dobila je Sofja Krajšumović

Sofija Krajšumović je rođena 12. jula 2002. godine u Milićima. Nastupa za Ženski Fudbalski klub Radnik Bumerang, omladinski je reprezentativac BiH i uveliko već kuca na vrata „A“ selekcije, kao istinska budućnost ženskog fudbala na ovim prostorima.

Golgeter je bijeljinskog premijerligaša, fudbalski gen naslijedila je od oca Dragiše, nekadašnjeg ubojitog strijelca u šampionskoj generaciji Boksita iz Milića. Talentovana fudbalerka jedna je od najboljih i najkvalitetnijih u Republici Srpskoj, BiH, ali i regionu i već sada ima mnoge ponude inostranih klubova.

Jesenas je u dresu bijeljinskog kluba postigla četrnaest pogodaka, skoro polovinu od ukupnog broja (31), imala je i zavidan broj asistencija i spada među najkompletnije fudbalerke na domaćoj sceni. Ljubav prema fudbalu, kako kaže, rodila se od malih nogu i ovu igru nosi u srcu. Pored oca Dragiše brat Mihailo joj je bio najveći rival, kao djevojčici, u kućnom dvorištu.

Pohađa Gimnaziju u Brčkom, jezički smjer i trenutno je učenik trećeg razreda, ali joj profesionalno bavljenje fudbalom ne ometa školovanje, niti joj pričinjava komplikovane životne okolnosti. Dosadašnja njena karijera je iskuljučivo vezana za ženskog premijerligaša iz Semberije i fudbalskog učitelja Dragana Jevtića, selektora juniorskog tima BiH. Sofija Krajšumović ističe da u svakoj situaciji i prilici dobija korisne savjete od oca Dragiše prekaljenog golgetera i nekada sjajnog fudbalera.