XS
SM
MD
LG

Zlatna plaketa Miloradu Vučeliću

Milorad Vučelić

 

Predsjednik Partzana Milorad Vučelić juče je dobio Zlatnu plaketu Fudbalskog saveza Republike srpske. U njegovo ime plaketu je pruzeo Ilija Ćurković.

Milorad Vučelić je rođen 17. juna 1948. godine u Sivcu, Opština Crvenka. Novinar na čelu beogradskog Partizana, pravnik po struci.

Početkom 1993. postao je generalni direktor Radio-televizije Srbije i tu funkciju obavljao do 1995. godine. Vučelić je najprije uređivao list “Student”, pa “Književne novine” i “Književnu reč”, a vodio je i Studentski kulturni centar u Beogradu. Danas je vlasnik nedeljnika „Pečat”, glavni i odgovorni urednik “Večernjih novosti”, predsjednik Sportskog društva Partizan i prvi čovjek Fudbalskog kluba Partizan.

Novinarstvom i kulturno-umjetničkim radom bavio se pišući za “Književnu reč”, “Književne novine”, “Politiku” i “Nin”. Urednik “NIN”-a postao je 1985. godine, a na toj funkciji zadržao se do 1991. Bio je i upravnik “Zvezdara teatra” i umjetnički direktor “Budva grad teatra”.

Milorad Vučelić poznat je i kao vatreni ljubitelj rukometa. Bio je predsjednik Rukometnog saveza Jugoslavije od 1997. do 1999. godine, što navodi kao jednu od najdražih funkcija u karijeri. Aktivnom radu u rukometu vratio se 29. avgusta 2001. godine, kada je postao predsjednik Rukometnog saveza Srbije. Na toj funkciji ostao je sve do jula 2003. godine.

U oktobru 2016. godine Milorad Vučelić je postao predsjednik Fudbalskog kluba Partizan, a za to vrijeme, do danas, klub iz Humske 1 je osvojio jednu titulu i četiri Kupa Srbije, te tri puta nastupao u grupnoj fazi Lige Evrope.