XS
SM
MD
LG

Nemanja Ninković: Došao sam u klub velike istorije

Mladi fudbaler iz Sokoca i dosadašnji član OFK „Glasinac“ Nemanja Ninković pojačao je ove zime redove bivšeg šampiona Premijer lige BiH i višestrukog osvajača Prve lige Republike Srpske, klub Modriča Alfa.

Tim iz Modriče završio je jesenji dio Prve lige RS na pretposljednjem mjestu pa u potrazi za pojačanjima koja će im obezbijediti opstanak u društvu prvoligaša izbor je pao na mladog Sokočanina.

„Do kontakta sa Modričom došlo je zahvaljujući mom saigraču iz Glasinca Neđu Šuki koji je, prije nekoliko sezona, uspješno nosio dres Modričana i bio jedan od ključnih igrača u povratku ovog kluba u Prvu ligu. Na njegovu preporuku uslijedio je poziv čelnih ljudi kluba koji sam sa zadovoljstvom prihvatio“ kaže Ninković.

On ističe da je svjestan istorije koju ima FK Modriča i vjeruje da će svojim trudom i zalaganjem opravdati ukazano povjerenje.

„Ovo predstavlja jedan veliki iskorak za mene i moju karijeru jer do sada nisam imao priliku igrati prvu ligu. Već na samom početku primjetan je dosta ozbiljniji rad, treninzi i sve ostalo je na višem nivou od onoga što sam ranije prošao. Na meni je da sada vrijedno treniram kako bih postigao što bolji rezultat, a vjerujem da je FK Modriča pravo mjesto za moj fudbalski napredak“ dodaje Nemanja.

Nemanja Ninković rođen je 1999. godine, a fudbal počinje trenirati već sa sedam godina u OFK „Glasinac“ iz Sokoca u kojem, kao kapiten svoje generacije, prolazi sve mlađe kategorije kluba i stiže do statusa prvotimca.

„Drago mi je što sam u matičnom „Glasincu“ igrao u svim selekcijama, od najmlađih do najstarijih. Ovom prilikom zahvalio bih se treneru Ognjenu Kreštalici na svemu što me naučio u mlađim kategorijama i sigurno da je on jedna od najvažnijih osoba za moj fudbalski razvitak“ ističe novi igrač FK Modriča Alfa.

Ninković u dresu Glasinca

Prva liga Republike Srpske nastavlja se 7. marta utakmicama 15. kola u kojem Modriča putuje u Derventu kod ekipe Tekstilca.


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8