XS
SM
MD
LG

''Milan Jelić'' Miloradu O. Laletu

 

 Nagradu ža životno delo  ''Dr. Milan jelić'' na juče oržanom Danu fudbala  dobio je Milorad O. Lale. 

Milorad Lale rođen je u Sarajevu 4. oktobra 1958. godine. Odmah poslije građanskog rata u BiH i potpisivanja Dejtosnkog sporazuma bio je jedan od spasilaca fudbala sarajevsko-romanijske regije, preuzeo je brigu o Željezničaru u izvbjeglištvu, kasnije se dokazao radom u Slaviji i Sarajevu, koje je takođe bilo izbjeglički klub.

Lale se s pravom može svrstati u najdugovječnije članove Fudbalskog saveza Republike Srpske, od 1996. godine je aktivan u organima Saveza srpskog entiteta, a formiranjem „krovne“ fudbalske asocijacije postao je prvo član Skupštine FS BiH, a potom je postao jedna od glavnih karika takmičarskih organa zajedničke fudbalske asocijacije.

Počeo je drugovanje s fudbalom još u onoj staroj državi. Bio je igrač nižerazrednih sarajevskih klubova, a prvu registarciju je imao prije ravno 44. godine u FK Vraca.

Zahvaljujući svom radu i predanosti, entuzijazmu i nesebičnom zalaganju u fudbalu izabran je u dva navrata i za predsjednika Fudbalskog područja sarajevsko-romanijskog i uradio je mnogo za razvoj fudbala na ovoj regiji.