XS
SM
MD
LG

Težak period utakmica za zeleno-bele

Za samo nedelju dana fudbaleri Inđije će odigrati tri prvenstvene utakmice. Jedna je već iza njih, a druga je za dva dana. I to kakva utakmica. Posle jedne decenije u Inđiju stiže naš najtrofejniji klub Crvena Zvezda. O rivalu je teško pričati, a da to nije u superlativu. Toga je svestan i šef stručnog štaba Inđija, Aleksandar Janjić,

Odigrali smo utakmicu pre dva dana. Izgubili smo je. Nismo očekivali da ćemo odigrati slabo kao što smo je odigrali. To je ono što nas zabrinjava pred nastavak prvenstva. Rezultat, kao rezultat uvek može da bude ovakav ili onakav. Može da se izgubi ili pobedi, ali nekako je pristup igri bio veoma bitan i to se mora promeniti u svim narednim utakmicama. Ono što moramo da uradimo, malo dublju analizu, ćemo sada da uradimo sa igračima. Onda ćemo tu utakmicu iza nas da ostavimo i da se okrećemo narednom protivniku. Naredni protivnik, dolazi nam šampion u ovom trenutku. Učesnik prošlogodišnje Lige šampiona, uspešan učesnik Lige šampiona. Ekipa i klub koji su svašta iznedrili. Koji su evropski prvaci, pobedili Liverpul i da nenabrajam dalje. Svi znamo ko je Zvezda. U svakom slučaju jedan praznik fudbala u Inđiji, jer je zadnji put Zvezda dolazila na zvaničnu utakmicu pre deset godina. Isto što sam rekao i pred Partizan igračima, to tako treba da shvate, da je to praznik fudbala. Trebali bi da uživaju u ovoj utakmici. U svakom momentu. Siguran sam da će tribine biti pune. Treba da damo sve od sebe. Da damo možda u ovom trenutku i malo više. Predpostavljam da su igrači motivisani za tako nešto. Onda, videćemo kakav će biti krajnji rezultata. Fudbal je takva igra da nepobeđuju uvek i u svakom trenutku favoriti. Zvezda jeste veliki favorit, tu nema šta de sa polemiše. Imaju dobru formu, promenili su neke stvari u igri. Očekujem jednu pre svega zanimljivu partiju i očekujem da mi kroz ovu utakmicu i narednu se pripremamo za ono što nas očekuje u nastavku prvenstva“.

Za igrače, posebno Inđije će to biti igranje pred publikom na stadionu i pred TV kamerama, motiva na pretek ?

Svi se nadamo tome. Da će tim odigrati jednu dobru utakmicu. Da će pre svega biti tim i ekipa. Da će dobro prezentovati Fudbalski klub Inđiju, naravno i sebe. Da će u tom smislu i dati sve od sebe. Onda dolazi i do nekog ličnog učinka gde oni mogu da izrastu u nekog heroja.Ali, to ćemo tek videti“.

Bastajić će biti na raspolaganju stručnom štabu Inđije jer je “odradio” suspenziju zbog javnih opomena. Dimitrov se polako vraća u ekipu sa kojom radi već određeno vreme, a prošle srede je odigrao i poluvreme u prijateljskoj utakmici. Ali je teško očekivati za kapiterna veću minutažu. Vasilije Janjić je izašao iz povrede, ali je ostalo na njemu da on bude siguran da može da zaigra. Povreda je prošlost, obavljen je pregled na magnetnoj rezonanci, koja je pokazala da tu nema više povrede. Dimitrijević je takođe igrač koji izlazi iz povrede i vrlo je blizu takmičarskom delu tima.

Za gledaoce je preostalo još malo karata koje se prodaju u Restoranu Gradskog stadiona u Inđiji po ceni od 500 dinara. Prodaja počinje od 10 časova i traje do 15 časova, sem samog dana odigravanja u sredu. Utakmica počinje od 14 časova i kako se očekuje kišno vreme nezaboravite vaše kišobrane.