XS
SM
MD
LG

Nagrada Subiću

Milorad Subić

DERVENTA – Na devetoj manifestaciji „Dan fudbala RS“, koju tradicionalno organizuju Fudbalski savez Republike Srpske i apsolutni lider sportske štampe na Balkanu – Sportski žurnal, za najuspešnijeg fudbalskog radnika izabran je Milorad Subić, član rukovodstva Tekstilca iz Dervente. Njemu je pripalo priznanje „Ilija Pantelić“, koje nosi ime i čuva uspomenu na nekadašnjeg čuvara mreže novosadske Vojvodine, inače legendarnog golmana iz Knina.

Milorad Subić je u najpopularnijem sportu preko pola veka, a u Tekstilcu je svih 37 godina.

Meni je sve ovo neverovatno. Ogromno zadovoljstvo i velika čast da budem deo impozantne svečanosti. Priznanje je došlo kao rezultat mog angažovanja u fudbalu, meren decenijama. Međutim, ja to doživljavam kao priznanje svim onim ljudima sa kojima sam igrao u mladosti, saradnicima iz novijeg doba, pa rukovodstvu Dervente koja toliko ulaže u sport, ali i priznanje svima koji Tekstilac vole, cene i poštuju, bili su deo njegovog trajanja. Tekstilac je u avgustu prošle godine obeležio vek postojanja“, rekao je Subić.

Kažu da je svako priznanje drago, ali najsjajnije i najvrednije je ono koje dođe u pravo vreme. Svestan je Milorad Subić da nema stajanja, priznanja obavezuju.

„Mene je ovo priznanje pozitivno iznenadilo. Jer, mogao je njegov vlasnik sada da postane i neko drugi. Naravno, to priznanje mene obavezuje. Nastavljam svoj rad u fudbalu. Ja sam čovek sporta, čovek fudbala. Jesam završio mašinstvo, ali fudbal je moja uža specijalnost. I jedna od najvećih ljubavi. Svestan sam da je širom Republike Srpske mnogo fudbalskih radnika koji ulažu sebe, novac, dragoceno vreme. Iz tih razloga, ovo priznanje mene obavezuje za dalji angažman u najpopularnijem sportu. Isto tako, to motiviše moje prijatelje, saradnike i poznanike da neko od njih naredne godine doživi ovako jedno vrhunsko zadovoljstvo“, nastavio je najuspešniji fudbalski radnik Srpske u 2019.godini.

Milorad Subić naglašava da je blistava perspektiva Tekstilca i najpopularnijeg sporta u „gradu na Ukrini“.

„Fudbal i Tekstilac u Derventi zauzimaju ključno mesto. Ruku na srce, mora se ceniti i naš rukomet. Tekstilac je danas prvoligaš čije se takmičenje bazira na stabilnom finansiranju. Na taj način klub deluje i razvija se i stvaraju se pretpostavke za neke naredne i značajne iskorake“, dodao je Subić.

Ponovo se vratio manifestaciji „Dan fudbala RS“. U Banja Luku se 18.februara sjatilo mnogo sveta, poznatih i priznatih asova iz jugoslovenskog i nekog novijeg fudbalskog doba.

Sve to je bilo prosto neverovatno. Impozantan skup koji je okupio brojne važne ličnosti jugoslovenskog i srpskog fudbala. Zaista sam presrećan čovek, pozitivno iznenađen. Utisci su još sveži, događaj je neverovatan. Baš sam pun emocija. Hvala Fudbalskom savezu RS i Sportskom žurnalu“, zaključio je ovaj Dervenćanin.

Milorad Subić blista zbog priznanja i od sreće. I treba.

Zasluženo je...


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8