XS
SM
MD
LG

Pravedan remi na Banjici

Foto: H.D.Vujanović

Veoma važna utakmica za obe ekipe. Rovovska bitka davljenika na Banjici, puno borbe i duela, ali malo šansi za gol.
U prvom poluvremenusu zabeležene su samo po jedna prilika na obe strane. Kaluđerović se u 17. minutu našao u izglednoj prilici na 7-8 metara od gola gostiju, snažno šutirao, ali je odbrana postavila dobar blok i osujetila vrsnog napadača. Na drugoj strani je u 35. minutu bio neprecizan Petković sa svega par metara, nakon idealnog centaršuta Dolmagića.
Tek što je počelo drugo poluvreme Javor je zapretio preko Dolmagića, ali je njegov snažan šut sa ivice kaznenog prostora, Lazarević uspeo da skrene u korner. Luković je u 59. minutu bio zamalo neprecizan, zahvativši poluvolej sa desetak metara, posle jednog centaršuta.
I kako se Javor ispromašivao, kazna stiže na drugoj strani. Posle jedne dubinske lopte u srce šesnaesterca gostiju, u buketu igrača lopta je Rogača pogodila u ruku. Tek na intervenciju drugog pomoćnog Miškeljina, glavni sudija Đorđić je preinačio svoju odluku i umesto kornera pokazao na belu tačku za Rad.
Igrao se 86. minut kada je Andrija Kaluđerović snažno šutirao u donji desni ugao, vratar Šuljagić ga je pročitao, ali zamalo bio kratak.
A onda trener gostiju Milovan Milović pravi dvostruku izmenu koja je u 90. minutu urodila plodom. Posle izvedenog kornera najviši u skoku je bio stasiti rezervista Milošević i loptu glavom poslao do stative, na nju je natrčao Piščević i ubacio je u gol za pravednih 1:1.
Pred jedva oko 200 gledalaca dva važna boda su otišla u nepovrat sa Banjice, tako da će Građevinari u nastavku voditi žestoku borbu da ostanu u društvu najboljih. Na drugoj strani Javor je pokazao hrabrost i karakter da u poslednjem minutu izjednači posle primljenog pogotka iz penala.

RAD - JAVOR MATIS 1:1 (0:0)

STADION: Kralj Petar Prvi. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Đorđić Miloš. POM.SUDIJE: Stanojević Goran i Miškeljin Miloš. STRELCI: Kaluđerović 86.min (k.u.) (Rad), Piščević 90.min (Javor Matis). ŽUTI KARTONI: Jovanović, Kasalica i Trninić (Rad), Pavišić, Rogač i Luković (Javor Matis).
RAD: Marković, Perendija, Kasalica, Jovanović (Trifunović), Tanasijević, Milošević, Busnić, Lazarević, Živković (Ilić), Trninić, Kaluđerović (Damnjanović).
JAVOR MATIS: Šuljagić, Jevremović, Piščević, Nikolić (Savić), Maričić (Cvetković), Dolmagić, Radivojević (Milošević), Pavišić, Luković, Rogač, Petković.