XS
SM
MD
LG

Zoran Vasiljević: Jedno su pripremne utakmice, a sasvim drugo prvenstvo

Zoran Vasiljević, FK Kabel - foto: lična arhiva

Kabel iza sebe ima duge i sadržajne pripreme. Odigrali su niz kontrolnih utakmica, najviše u Antaliji. Kako reče trener Zoran Vasiljević pripremni mečevi više služe za eksperimentisanje, uigravanje, ali nisu od velike pomoći kad je u pitanju način i stil igre, jer protivnici neguju potpuno različit stil igre u odnosu na naš prvoligaški fudbal. Svaka zimska pauza je duga i za sobom nosi dozu neizvesnosti. Premosti se to dugim pripremama i kontrolnim utakmicama, ali to sa prvenstvom nema veze.

 - U prvenstvu ti je bitan svaki segment igre, detalj, i samo razmišljamo o tome. Kao u životu, i  fudbal se zasniva na sitnicama, detaljima, na oko možda nevidljivim, ali vrlo bitnim u kreaciji igre - naglašava trener Vasiljević. Kabel se nalazi pred izazovom i potvrdom sjajnih igara iz prvog dela prvenstva. Ta slatka neizvesnost vladaće do subote i duela sa Dobanovčanima. Ni preterano jak, niti slab protivnik, idealan za start i proveru trenutnih mogućnosti tima.

- Sećam se da smo teško došli jesenas do pobede u Dobanovcima. Tabela može da zavara i ne oslanjam se mnogo na statistiku, jer  u ligi nema slabog protivnika. Nećemo potceniti Budućnost, mada su u međuvremenu promenili trenera, što baš nije popularno, ali takva je trenerska sudbina. Mi se na to nećmo obazirati, utakmicu moramo krajnje ozbiljno shvatiti, dati sve od sebe ukoliko želimo da budemo uspešni kao jesenas - poručio je trener Vasiljević.