XS
SM
MD
LG

Košarac na Jahorini

Na konferenciji za medije održanoj danas na Jahorini, u Ruskom domu, govorilo se o posjeti ministra Vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca Olimpijskom centru Jahorina. Na konferenciji su govorili ministar, Staša Košarac, direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić i predsjednik nadzornog odbora OC Jahorina Nedeljko Elek.

Tim povodom direktor OC Jahorina, Dejan Ljevnaić je rekao:

„Veoma mi je drago što prvi put zvanično mogu da ugostim državnog ministara vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, Stašu Košarca. Njegova podrška u dosadašnjem radu nam je mnogo značila, a sada sam siguran da će dolaskom na funkciju državnog ministra, ta podrška biti samo još jača. Danas smo održali konstruktivan sastanak u vezi planova i daljeg razvoja OC Jahorina i vjerujemo da će ovakvi sastanci postati praksa i doprinjeti što boljem pozicioniranju Jahorine na tržištu. Dobri rezultati koje smo ostvarili ove sezone uprkos svim poteškoćama nam  govori da smo do sada pravilno planirali, imali dobar odabir investicija, posebno u vještačko osnežavanje, koje je spasilo tekuću sezonu i obećavam da ćemo tako i nastaviti."

Ministar Staša Košarac je izrazio zadovoljstvo učinjenim na Jahorini i dodao:

"Opredjeljen sam da zajedno sa nadzornim odborom i menadžemntom radim na afirmaciji ove planine koja može da postane regionalni lider u oblasti turizma. Menadžment OC Jahorina ima viziju za ovu planinu i za narednih 15 godina i to je nešto što me posebno raduje, jer turizam u BIH može biti top djelatnost. U narednim danima ćemo definisati naše strateško kretanje i iz aspekta promocije planova i rezultata OC Jahorina koji su stvarno primjer dobre prakse poslovanja u regionu."

Uprkos nedostatku snježnih padavina na Jahorini je zabilježen rastući trend i kada je u pitanju broj prolaza, broj skijaša ali i promet. Do sada je na ovoj planini skijalo više od 210.000 skijaša, ostvareno je gotovo 1.650.000 prolaza a zabilježen je porast prometa za  više od 30 odsto u  odnosu  na  prethodnu  godinu na ovaj dan. U odnosu na cijelu prošlu sezonu premašen ukupan promet a tek je 86 dan skijanja.

Predsjednik nadzornog odbora, Olimpijskog centra Jahorina, Nedeljko Elek je rekao medijma da su uloženi veliki napori kako bi ova ski sezona bila uspješna:

"Izuzetno je značajna podrška institucija ali i dobra organizacija i rad na terenu. Olimpijski centar Jahorina je dosadašnjim rezultatima pokazao da ide u pravom smjeru. Mi računamo na podršku resornog ministarstva te da ćemo zajedničkim snagama uz nove projekte i planove još unaprijediti Jahorinu kao destinaciju."

Direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić je danas održao i predavanje na Ekonomskom fakultetu na Palama na temu „Unapređenje ponude u planinskom turizmu" koje je prisustvovao veliki broj studenata i srednjoškolaca. Na Tribini je govoreno o svim prednostima i izazovima koje planinski turizam nosi sa sobom ali i o konkretnom primjeru Jahorine i postignutom uspjehu u kratkom vremenskom roku koji itekako može biti vjetar u leđa ambicioznim, mladim ljudima.